Zimska nega barvanih las

Svojim pobarvanim lasem pozimi namenite malce drugačno nego.

7.12.2015 ob 12:30

shutterstock_223519057.jpg

Barvani lasje so za zunanje vplive še bolj dovzetni od tistih, ki jim je ta nega prihranjena. Prav pozimi zato velja v skrb zanje umestiti nekaj postopkov, ki jih bodo zavarovali ter tako podaljšali obstojnost barve. Poglejte torej, kako pozimi zaščititi obarvane lase. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Pred umivanjem globinska nega. Enkrat na teden lasem pred pranjem namenite masko, ki jih bo nahranila in navlažila ter podaljšala obstojnost barve. 

Za masko potrebujete:

  • Jajce,
  • olivno olje,
  • med,
  • sveži rožmarin.


Dve do tri vejice svežega rožmarina malce zdrobite in jih prelijete z olivnim oljem. Počakajte 15 minut. V tem času stepite eno jajce in mu dodajte dve žlici medu. Rožmarinovo olje precedite, mu dodajte jajce in med, počakajte 10 minut in masko nanesite po celotni dolžini las ter jo vmasirajte v lasišče. Naj učinkuje pol ure, nato pa lase umite kot običajno.

Posebni šamponi. Dobra nega se nadaljuje z umivanjem las. Pozimi je prav posebej priporočljiva uporaba šamponov za barvane lase, saj varujejo barvo. Zlasti pri izpiranju uporabite hladnejšo vodo. Lasje bodo po negi z njo bolj mehki in svetleči.

Prepogosto umivanje lasem le škodi.

Izogibajte se naelektrenosti las. Pozimi se zaradi dodatne izsušenosti zraka ter nošenja sintetičnih in volnenih kap, šalov in puloverjev lasje večkrat naelektrijo. To jim dodatno škodi, saj postanejo krhki in lomljivi. Da bi se temu izognili, uporabljate glavnike in ščetke, ki naelektrenost las ublažijo. Po umivanju pa na njihove konice nanesite hranljivo olje (kokosovo, mandljevo ali olivno), ki bodo preprečila statično elektriko in dodatno nahranila lase.

Ne pretiravajte z umivanjem. Prvo pravilo, ki velja v vsakem delu leta, zlasti pa pozimi. Pretirano umivanje spodbuja lasišče k tvorjenju dodatne maščobe, lasje se zato hitreje mastijo in potrebno je pogostejše umivanje. Ujamete se v začarani krog,  s prepogostim pranjem las pa z njih hitreje spirate barvo, barvanje je zato potrebno večkrat, tako pa s kemikalijami dodatno obremenite lase, ki postanejo bolj dovzetni za vplive mrzle zime. Las ne umivajte več kot dvakrat tedensko. Hvaležni vam bodo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)