Poslovite se od razcepljenih konic

S pravilno in redno nego, s hranljivimi maskami in s pravo prehrano bodo razcepljene konice preteklost.

19.10.2015 ob 10:00

shutterstock_281827712.jpg

Ni lepšega občutka kot je tisti, ki vas preveva tedaj, ko ravno pridete od frizerja. Vaši lasje so mehki, negovani, sijoči in predvsem brez razcepljenih konic. Prav te povzročajo največ preglavic, zato poglejte, kako poskrbeti, da se vendarle ne bi pojavile.


Že slediš Mični na Facebooku?

Pogosteje si strizite lase. Obiska pri frizerju ne odlašajte. Redno striženje konic je prvi korak k preprečevanju tega, da bi se poškodovale in razcepile. Frizerski salon zato obiščite vsaka dva meseca.

Kokosovo olje. Nega las je še eno od področij, ki ga lahko zaupate kokosovemu olju. Pred umivanjem ga enkrat tedensko od korenin do konic nanesite na lase, počakajte pol ure ter jih umijte kot običajno. Ta globinska nega bo lase nahranila, navlažila in tako preprečila, da bi se vam konice začele cepiti.


Preberite še:

shutterstock_149059487.jpg

Rumenjak za zdrave lase. Če kokosovega olja nimate, za zdrave lase lahko poskrbite tudi z živilom, ki ga običajno zajtrkujete. Stepite en rumenjak, nanesite ga na lase, pustite 20 minut in jih nato umijte s šamponom.

Pogosteje globinsko vlažite lase. Najboljši način za to je nega z olivnim oljem. Z njim lahko učinkovito navlažite in zaščitite svoje lase. Nekaj kapljic olja natrite na dlani in jih nanesite na lase, zlasti na njihove konice. Počakajte nekaj minut in lase nato umijte s šamponom. Nego lahko uporabite pred vsakim umivanjem.

Počitek lasem. Z uporabo različnih naprav za urejanje pričeske se lasje utrudijo, konice pa zaradi visokih temperatur sušilca ali likalnika hitreje postanejo razcepljene. Zato jih z njimi oblikujte res le ob posebnih priložnostih, pred tem pa jih zaščitite z zaščitnimi sredstvi.

shutterstock_305085623.jpg

Prava hrana. Skrb za zdravje las se začne s pravo prehrano. Zelo pomembne zanje so beljakovine. Teh je veliko v ribah in mesu, pa tudi fižolu, jajcih in soji. Sledijo omega tri maščobne kisline, s katerimi so prav tako bogate ribe pa tudi lupinasti plodovi. Tudi cink pomembno vpliva na lase. Najdete ga v soji, rižu, rdečem mesu, ribah in školjkah.
Tu sta še vitamina A in C, ki poskrbita, da lasišče ni preveč suho ali premastno. Oba vitamina sta predvsem v zelenjavi in sadju. Ne pozabite še na magnezij, ki se skriva v špinači, mandljih, leči ter ribah in preprečuje izpadanje las.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)