Poletni utrinek z blogerko Tjašo Kokalj Jerala, TK Swat

Kratek poletni klepet z blogerkami. Vsak petek!

25.8.2017 ob 5:00

poletni_utrinek_tjasa.jpg

Si ena izmed tistih, ki se sprašuje, kaj počnejo blogerke, da so v vročih in vlažnih poletnih mesecih videti tako sveže in naravno. To je zanimalo tudi nas in zato smo povprašali nekaj slovenskih blogerk, ki so nam razkrile, kaj vzamejo s seboj na plažo, brez česa to poletje ne morejo, katera je njihova najljubša poletna razvada, ali prisegajo na enodelne ali dvodelne kopalke in kako v poletnih mesecih skrbijo za svojo kožo.

Vsak petek te torej na Mični čaka Poletni utrinek. Tokrat s Tjašo Kokalj Jerala, ki ustvarja blog TK Swat.

1. Si že doživela počitnice tega poletja ali te glavni oddih še čaka?

Ja, na žalost (smeh). Sicer sva najin poletni dopust kot vedno kar lepo razporedila, tako sva tople mesece pozdravila na potovanju po Španiji, si vmes vzela podaljšani vikend v naših prečudovitih Brdih in poletne dogodivščine nekako sklenila na otoku Lošinj, ki je za naju že stalnica dolga leta. Na Lošinj se vračava vsako poletje, tam preprosto uživava, se dobro počutiva in dopusta v kampu zame ne premaga noben luksluzni oddih.

2. Katero potovanje se ti je do zdaj najbolj usedlo v srce?

Težko vprašanje, ker je vsako potovanje do sedaj bilo nepozabno, nekaj novega, odkrivanje novih krajev, kultur, ampak ne vem zakaj, misli mi vedno najprej uidejo na Tajsko. Ta bi rekla, da je zame še posebno čarobna, morda tudi zato, ker gre za drugačen dopust, za pravi oddih, za popolnoma drugačno kulturo kot smo je vajeni in to mi je zelo všeč. Še se bova vrnila na Tajsko, ker ima posebno energijo.

3. Kaj ne sme manjkati v torbi, ki jo neseš s seboj na plažo?

Vsekakor krema z visokim zaščitnim faktorjem za telo in posebna za obraz. Potem pa sončna očala, dobra kriminalka, brisača, slamnik, rezervne kopalke in to je to. Mislim, da vsako leto postajam manj 'zahtevna' pri 'opremi' za na plažo, včasih sem nosila celo kramo, zdaj pa poizkušam vse skupaj minimalizirati. Ampak se vseeno kar hitro naberejo stvari, še posebno, če želiš še malce raziskovati podvodni svet in podobno ...

4. Kos, ki je po tvoje mnenju 'must have' to poletje?

Za na plažo bi bila to okrogla brisača, seveda ne moramo mimo flamingov, samorogov in labodov za na vodo (smeh), sicer pa je zame 'must have' sproščenost in dobra volja, pa lahkotna poletna oblekica (smeh).

5. Tvoja najljubša razvada v poletnih dneh?

Bi rekla, da kar sladoled. Zelo preprosto, ker ga obožujem in se ga ne morem najesti. In pa deviški mojito za žejo.

6. Raje oblečeš enodelne ali dvodelne kopalke?

Verjetno bi morala reči, da enodelne, ker so zdaj tako 'in', a ostajam kar pri dvodelnih bikinkah – nekako klasiki.

7. Kako poleti poteka tvoja nega kože? Ali koži nameniš več ali manj pozornosti v vročih poletnih dneh in če, katere produkte pri tem najraje uporabljaš in tako poskrbiš za svež poletni videz?

Namenim ji celo malce več pozornosti, predvsem pri hidraciji. Vsak večer poskrbim, da si namažem celo telo s suhim oljem za nego ali pa jogurtom od Afrodite, ki ga naravnost obožujem, prav tako sem bolj pozorna na kreme za obraz – obraz potrebuje več vlage, več hranilnih sestavin in s takšno nego je potem tudi zagorelost daljša. Seveda pa ne pozabim na občasne maske za obraz, pilinge za telo in maske za lase, še posebno obožujem kokosovo olje za nego las, ki so poleti zaradi sonca in slane vode še posebno krhki.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Katarina Veselič (naslovna fotografija), Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)