Poletni utrinek z blogerko Evo Ahačevčič Pakiž

Osem poletnih z blogerkami. Vsak petek!

28.7.2017 ob 5:00

eva_eva.jpg

Si ena izmed tistih, ki se sprašuje, kaj počnejo blogerke, da so v vročih in vlažnih poletnih mesecih videti tako sveže in naravno. To je zanimalo tudi nas in zato smo povprašali nekaj slovenskih blogerk, ki so nam razkrile, kaj vzamejo s seboj na plažo, brez česa to poletje ne morejo, katera je njihova najljubša poletna razvada, ali prisegajo na enodelne ali dvodelne kopalke in kako v poletnih mesecih skrbijo za svojo kožo.

Vsak petek te torej na Mični čaka Poletni utrinek. Tokrat z Evo Pakiž, ki ustvarja blog Love, Eva.

1. Si že doživela počitnice tega poletja ali te glavni oddih še čaka?

Letos sva se z možem na glavne počitnice odpravila nekoliko prej kot sicer, saj si nisem želela predaleč potovati v zadnjem mesecu nosečnosti. Kljub vsemu pa bova za kak dan ali vikend še pobegnila na morje in uživala v poletnih radostih.

2. Kam si se odpravila?

Bila sva v Splitu.

3. Katero potovanje se ti je do zdaj najbolj usedlo v srce?

Poletne počitnice že nekaj let preživljam v Splitu in vsakič znova sem nad tem mestom navdušena, sicer pa neskončno uživam na vsakem potovanju ali krajšem izletu, da le zamenjam klimo in okolje. Benetke, London, Barcelona, Praga, New York, Las Vegas … Vsako mesto ima svoj čar in na vsakega od mest, kamor sem potovala, me vežejo nepozabni spomini.

4. Kaj ne sme manjkati v torbi, ki jo neseš s seboj na plažo?

Krema za sončenje in negovalno kakavovo maslo, steklenica dobro ohlajene vode, knjiga ali revija, brisača in slamnat klobuk.

5. Kos, ki je po tvoje mnenju 'must have' to poletje?

Med najbolj efektivnimi je zagotovo kimono, sicer pa v moji nosečniški garderobo prevladujejo lahkotne oblekice – ali kratke zvonasto krojene ali pa maksi obleke, ki padejo ob trebuščku. Letos sem vse pete zamenjala za najrazličnejše udobne natikače. Brez njih si res ne predstavljam letošnjega poletja, ko bolj kot na vse stavim na udobje.

6. Tvoja najljubša razvada v poletnih dneh?

Povsem nora sem na lubenico in melono. Prejšnja leta si nisem predstavljala poletnega dne brez sladoleda, letos pa ta ni več tako nujen. Bolj hlastam za osvežujočo, sladko, sočno lubenico ali melono.

7. Raje oblečeš enodelne ali dvodelne kopalke?

Oboje so krasne, a jaz prisegam na dvodelne.

8. Kako poleti poteka tvoja nega kože? Ali koži nameniš več ali manj pozornosti v vročih poletnih dneh in katere produkte pri tem najraje uporabljaš ter tako poskrbiš za svež poletni videz?

Načeloma koži v vseh letnih časih namenim kar nekaj pozornosti. Redno čiščenje, zjutraj in zvečer, je obvezen ritual, sicer pa kožo na obrazu najraje negujem z organskimi masli Organic Butters. Ne predstavljam si tudi, da se ne bi namazala po telesu po vsakem tuširanju, saj ne prenesem občutka suhe in »zategnjene« kože. Obožujem mleko za telo La Roche Posay iz linije Lipikar, saj imam zelo suho kožo in ta izdelek nekako najbolj zadosti potrebam moje kože. Letos moram posebno pozornost nameniti še trebuščku, ki vztrajno raste in se širi. Tudi tukaj uporabljam organsko maslo Belly Butter iz Organic Butters.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Žiga Lovšin (naslovna fotografija), Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)