Podlaga za sanjske trepalnice (vse o primerjih za trepalnice)

Preverili smo, kaj pravijo strokovnjaki in uporabniki o podlagah ličenja trepalnic.

7.2.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages, arhiv proizvajalcev | Avtor: Ajda Janovsky

Podlaga za sanjske trepalnice (vse o primerjih za trepalnice)

Umetniki ličenja podlago (primer) za trepalnice opisujejo kot nekakšno spodnje perilo, maskaro, ki jo nanesemo čeznje, pa kot oblačila. Kot lahko razberemo iz primerjave, jo je treba uporabljati v kombinaciji z maskaro, saj le skupaj dosežeta obljubljeni učinek. Podlaga v kombinaciji z maskaro poskrbi za vtis daljših in bolj gostih trepalnic, učinek pa naj bi bil bolj intenziven, kot če uporabljate samo maskaro. Tako so trepalnice ločene, nekateri pa imajo dodane tudi sestavine, ki jih negujejo in delujejo tudi kot balzam.

Podlage za trepalnice ponuja večina znanih kozmetičnih hiš, cene pa se gibljejo od par do več deset evrov (za Diorjevo boste denimo odšteli nekaj manj kot 30 evrov). Seveda višja cena ne pomeni vedno višje kakovosti.

Brez grudic ne gre

Uporabnice od podlage pogosto odvrne preveč intenziven učinek, ki za dnevno uporabo, če ste vajeni navadne maskare, ni najbolj primeren. Kljub obljubam, da bodo trepalnice brezhibno ločevali, nekatere podlage enako kot maskare delajo grudice na trepalnicah.

A niso nujno one krive, saj boste najbolj naraven učinek dosegli, če ga boste na trepalnice nanesli le enkrat v tankem sloju. Če vas zanese in se na trepalnicah naredijo grudice, ravnajte tako kot v primerih, ko vam grudice na trepalnicah pusti navadna maskara – razčešite jih s posebnim glavničkom ali dobro oprano in posušeno krtačko odslužene maskare.

 

Dva načina nanašanja

Ker lepotne znamke podlage izdelujejo tako, da delujejo z njihovimi maskarami, je smiselno, da hkrati kupite oboje.

Med nanašanjem primerja rahlo dvignite brado. Začnite zgoraj. Potegnite s krtačko po zunanjem delu trepalnic od spodaj navzgor, tako da bo ves zunanji del trepalnic prekrit s podlago od korenine do konice.

Čez podlago nanesite maskaro. Postopek ponovite na spodnjih trepalnicah. Za bolj intenziven videz nanesite oboje po celotnih zgornjih trepalnicah. V tem primeru lahko spodnje izpustite.

Ali res potrebujete podlago? Umetniki ličenja večinoma menijo, da za povprečno uporabnico kozmetike ni nujna. Bolj kot za vsakdanjo uporabo pride prav za posebne priložnosti, ko želite trepalnice zares poudariti in ko si lahko vzamete dovolj časa za to.

Najbolj naraven učinek boste dosegli, če ga boste na trepalnice nanesli le enkrat v tankem sloju.

Zgoraj: Givenchy Base Mascara Perfecto primer odlikuje krtačka, ki dobro loči posamezno trepalnico od drugih. Spodaj: Saint Laurent Mascara Volume Effect Faux Cils Flash Primer se še zlasti obnese pri ustvarjanju volumna.

 

Preberite še: Ali smo pozabili, kakšna je odrasla ženska? (Piše Katarina M. Bajt)

Morda vas zanima tudi: Na testu: Eucerin Re-Vitalising šampon


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)