Pet pomočnikov za goste obrvi

Ker so nepogrešljiv okras obraza, si zagotovo želite, da bi bile vaše obrvi lepe in zdrave.

8.8.2015 ob 7:00

shutterstock_245537923.jpg

Nedvomno si želite, da bi tudi vaše obrvi bile goste in popolne za oblikovanje. Če pa z njimi niste ravno zadovoljni, si pomagajte s sledečimi domačimi pripravki, ki jih bodo okrepili ter jim zagotovili bujno rast.


Že slediš Mični na Facebooku?

Ricinusovo olje. Vsebuje velike količine snovi, ki spodbudijo rast dlačic in okrepijo njihove korenine ter preprečujejo izpadanje.

shutterstock_170891891.jpg

Palčko za čiščenje ušes namočite v ricinusovo olje in z njo temeljito premažite obrvi. Pustite učinkovati nekaj ur, najbolje kar preko noči. Postopek ponavljajte vsak dan in prve učinke boste opazili po treh do štirih tednih.

Olivno olje. Eno od -  tako v kuhinji kot v kozmetiki - najbolj cenjenih olj. Ker je polno vitamina E pozitivno vpliva na rast dlačic ter hkrati hrani kožo.

Nekoliko segrejte olivno olje in ga s prsti nanesite na obrvi. Približno minuto masirajte kožo in nato pustite, da se olje dobro vpije. Najbolje kar preko noči. Zjutraj temeljito umijte obraz, postopek pa ponavljajte vse dokler ne boste opazili rezultatov.

shutterstock_73393015.jpg

Rumenjak. Jajca so močno in hranljivo živilo, uporabno na različne načine. V rumenjaku prisotne snovi spodbujajo rast dlačic ter krepijo njihove korenine. Tudi obrvi z njihovo pomočjo rastejo hitreje in postanejo bolj goste.

Stepite rumenjak in ga s palčko za ušesa nanesite na obrvi. Pustite učinkovati 15 do 20 minut, nato pa sperite s hladno vodo. Tega načina se poslužujte približno enkrat na teden.

shutterstock_249803122.jpg

Rdeča čebula. Še eno živilo, ki v kozmetični industriji dosega izjemne rezultate. Vsebuje veliko količino žvepla, ki pripomore k krepitvi korenin dlačic.

Čebulo očistite in jo s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmeljite v gosto zmes. Z njo namažite obrvi in jo pustite učinkovati pet minut. Pazite, da ne pride v oči. Obraz nato umite kot običajno. Postopek enkrat tedensko ponavljajte šest tednov.

shutterstock_157625036.jpg

Aloe vera. Ne samo, da neguje kožo in lase, vsebuje tudi encime, ki spodbujajo rast dlačic. Priskrbite si sadiko aloe vere, ter vsak dan z notranjostjo njenega listka negujte obrvi.

Seveda obstaja na trgu veliko sredstev, s pomočjo katerih si je mogoče hitro zagotoviti lepe obrvi. Zgoraj navedeni so naravni, zato boste na njihove rezultate čakali malce dlje. A nad njimi ne boste razočarani, hkrati pa svojega obraza ne boste izpostavljali kemičnim snovem.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)