Stran z brčicami

Odstranjevanje dlak na ženskem obrazu je vedno bolj razširjeno.

22.6.2015 ob 6:30

shutterstock_106741778.jpg

Priznana ameriška kozmetičarka Kate Somerville, čigar stranke sta med drugim tudi Jessica Alba in Debra Messing je za New York Times spregovorila o lepotilnem obredu, ki ga, po njenem mnenju, večina žensk raje zadrži zase.

Povedala je, da si vsaj enkrat na teden na obraz nanese peno za britje in v roke vzame britvico. "Nerada to rečem, a poraščena sem na zgornjem delu ustnic in te dlake imam že celo večnost," je povedala Kate, ki je sedaj v štiridesetih letih, po obrazu pa se brije že od svojih dvajsetih let. Povedala je še, da je sprva to delala izključno zaradi odstranjevanja dlak, a kmalu ugotovila, da se ji koža odlično obnavlja in ličila lepše pridejo do izraza.

shutterstock_177331124.jpg

Znano je tudi, da sta si obraz brili Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor, katere zvezdnice pa se za odstranjevanje dlak na obrazu odločajo sedaj, ameriška kozmetičarka ni razkrila.

Raziskave kažejo, da si tri od štirih Američank, ki so stare med 18 in 34 odstranjujejo dlake iz obraza. 58 odstotkov jih odstranjuje obrvi, 41 odstotkov predel nad zgornjo ustnico in 21 odstotkov na predelu brade.

shutterstock_248259463.jpg

Nitkanje za obraz bolj prijazno

Da se za odstranjevanje dlak na obrazu odloča tudi vedno več Slovenk, nam je potrdila tudi kozmetičarka Viki Leški iz salona Viki's Place. "Vedno več je strank, ki si odstranjuje dlake tudi z obraza. V našem salonu priporočamo odstranjevanje z nitko oziroma threading metodo. To je stara metoda oblikovanja obrvi in odstranjevanja dlačic z obraza, ki so jo uporabljale Indijke – slednje so znane po tem, da imajo velike težave s poraščenostjo in odstranjevanje dlak je tam stara praksa," obrazu verjetno najbolj prijazno metodo, ki ne vključuje britvice, predstavi Leškijeva. Po njenih izkušnjah se dlačice pri površinskem odstranjevanju, le z britvico dlačice ojačajo.

shutterstock_276627233.jpg

Z nitaknjem upočasnijo rast dlak, hkrati pa so dlake vedno bolj redke. "Nitkanje ima še dodatne prednosti, da je manj boleče kot voskanje in puljenje, izvajamo ga lahko kadar koli, ni vam treba čakati, da dlačice zrastejo in postanejo močno vidne," pravi kozmetičarka.

In ko je koža gladka?

Poleg nitkanja in britja poznamo tudi način odstranjevanja z voskom, ki je po besedah Viki Leški, najbolj razširjena oblika depilacije in sicer s toplim voskom z valjčkom in trakovi. "Za odstranjevanje dlak na obrazu uporabljamo specialni izjemno nežen vosek, prav takšnega kot pri voskanju obrvi."Po odstranjevanju dlak na obrazu poskrbite za ustrezno nego. "Koža vam bo najbolj hvaležna, če je ne boste dražili z močnimi mili, izogibajte se savnam in aktivnostim, kjer se veliko potite. Po depilaciji lahko uporabite aloe vero, ki kožo pomiri, hladi in deluje antiseptično," pravi Leškijeva in dodaja, da je priporočljiva še zaščita pred soncem.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)