Pet odličnih trikov, ki preprečujejo mastenje las

Če se tudi vam kmalu po umivanju zmastijo lasje poglejte, s čim lahko to preprečite.

11.4.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet odličnih trikov, ki preprečujejo mastenje las

Že dva dni potem, ko si operete lase, so ti ponovno mastni in kličejo po novem umivanju. Zadeva je pogosta in nadležna, na srečo pa tudi premagljiva. In sicer z nekaj preprostimi zvijačami, ki preprečijo prehitro mastenje las. Pet uporabnih niza Miss7.

Pazite na prehrano

Prehrana, tako kot na vse ostalo, vpliva tudi na zdravje in kvaliteto las. Napačno sestavljeni jedilniki z veliko alkohola in sladkorja, spodbujajo žleze lojnice k proizvodnji več maščob, to se seveda odraža tudi na laseh.

Veliko prijaznejša do njih je alkalna hrana, med katero sodijo špinača, brokoli, koromač. Tudi preveč soli spodbuja mastenje las.

Uporabite suhi šampon

Ta velikokrat predstavlja izhod v sili, saj je po njegovi zaslugi mogoče nekoliko odložiti umivanje las. Suhi šamponi so na voljo v prahu, pršilu, peni, namen vseh pa je vpijanje maščobe z las in lasišča, hkrati lasem zagotavljajo večji volumen.

Enak učinek ima tudi otroški puder, ki lahko učinkovito nadomesti suhi šampon.

 

Izpirajte lase s kisom

V domači shrambi se nahaja veliko živil, ki so dobrodošla v kozmetiki. Eno od njih je jabolčni kis, s katerim lahko preprečite mastenje las in prhljaj.

Žlico ali dve kisa zmešajte z litrom vode in z mešanico po umivanju sperite lase. Tako ne samo, da se bodo kasneje zmastili, kis jih bo navdal tudi z leskom.

Lase splaknite z metinim čajem

Tudi metin čaj koristi lasem: v vrelo vodo položite nekaj vrečk omenjenega čaja in s hladnim po pranju splaknite lase. Čaja ne izpirajte.

Ne pretiravajte z izdelki za oblikovanje

Pretiravanje z izdelki za urejanje in oblikovanje pričeske na žalost lasem ne koristi. Zaradi oblog, ki jih ti pustjo na laseh in lasišču se ti začno hitreje mastiti.

Zlasti so za to krivi izdelki, ki vsebujejo silikon, pene za oblikovanje in laki za utrjevanje, zato z njimi v nobenem primeru ni dobro pretiravati.

Preberite še: Olja za lase: Različna olja za različne težave

Morda vas zanima tudi: Domača maska iz kvasa za lepe in sijoče lase (in še dve odlični maski)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)