Pet največjih napak pri sušenju las

Vsako ne zagotavlja lepe pričeske.

19.2.2017 ob 6:20

lasje_shutterstock_128965895.jpg

Za uspešno oblikovanje pričeske je najprej treba dobro poznati teksturo svojih las ter tej prilagoditi nego in preparate. Nato pride na vrsto pravi način sušenja, med katerim se morate izogniti sledečim, sicer najpogostejšim napakam.

Več uporabnih nasvetov najdete na Facebooku.

Prehitro v roke vzamete fen

Številne pripadnice nežnejšega spola takoj, ko stopijo izpod prhe, v roke vzamejo fen in začno sušiti lase, še preden iz njih odstranijo večino vlage. Prav to je prva napaka. Lase najprej dobro ožmite, nato jih zavijte v brisačo, ki bo vpila višek vode, po približno pol ure pa jih šele začnite sušiti s sušilnikom. Tako bodo hitreje suhi in krajši čas izpostavljeni vročemu zraku.

S sušenjem začnete na zatilju

Lase vedno začnite sušiti na sprednjem delu glave in nato nadaljujte proti zadnjemu. Ob takšnem vrstnem redu bodo ostali v svoji naravni liniji in jih boste lažje krotili ter oblikovali.

PREBERITE še // Zimsko krotenje neubogljivih las

Napačna uporaba izdelkov za nego

Regenetorjev, olj in balzamov ne nanašajte po celi površini las, temveč samo na njihove spodnje dele. Da bi jih res dobro nahranili, lase razdelite v pramene in temeljito negujte konice. Naj vas ne zanese prijeten vonj, ter s količino balzama in olj ne pretiravajte.

Sušlec slabe kvalitete

Za dober rezultat potrebujete dobro orodje. Zato si omislite model z več stopnjami sušenja, dobrodošel je ionizator, fen se ne sme prehitro segreti in prav tako ne sme biti pretežak.

PREBERITE  še// Znan ljubljanski frizer o tem, kako imamo lahko vsak dan popolno pričesko

Oblikujete z napačno ščetko

Če želite več volumna, ne uporabljajte prevelike ščetke. Obvezno uporabljajte manjšo. Za ravnanje las si omislite kvalitetno gosto, okroglo, lahko večjo ščetko. S pravim pritiskom med sušenjem tako ne boste imeli težav s krotenjem kodrov, prav tako ne boste poškodovali površine vaših las.

PREBERITE še // Poznate razliko med krtačama

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)