Zima naj ne bo izgovor za poškodovane lase

Tudi v mrzlem delu leta so ti lahko sijoči.

11.12.2016 ob 6:10

lasje.jpg

Res je, da so pozimi lasje pogosto na udaru. Topli ogrevani prostori, mrzel veter, pokrivala jim ne koristijo najbolj, zato hitro postanejo suhi in lomljivi ali se pretirano mastijo. A vendar jim lahko tudi v mrzlem delu leta lahko zagotovite čudovit videz.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku

Do lepih las pa si pomagajte še s sledečimi triki

  • Lase umivajte s toplo, nikoli ne z vročo vodo, zadnji curek ob splakovanju pa naj bo čim hladnejši. Ta jim bo zagotovil naravni sijaj.
  • Če je v vašem domu suh zrak, si priskrbite vlažilce zraka ali na radiatorje postavite posodice z vodo. Vlaga, ki se bo sproščala iz njih, bo preprečila izdatno sušenje las.
  • Da bi preprečili lomljenje las med spanjem, si omislite satenski vzglavnik, saj zmanšuje tveganje za njihove poškodbe.
  • Redno obiskujte frizerja, redno krtačite lase, umivajte pa jih največ dvakrat na teden. Šampon nanesite po celi dolžini las, regenerator samo na konice.
  • Nosite pokrivala iz naravnih materialov. Lasišče se bo znojijo v manjši meri in bo dobilo dovolj zraka.
  • Takoj, ko pridete v topel prostor, snemite kapo. Lase ta varuje zunaj, v zaprtih prostorih pa pospeši njihovo izsušitev.
  • Preden si nadenete kapo, na lase položite ruto. Statična elektrika bo manjša, prav tako bo počasnejše mastenje las.
  • Pijte dovolj vode ali druge tekočine.
  • Izogibajte se uporabi sušilca, likalnika za lase in kodralnika. Lasje so dovolj obremenjeni že brez njih.

Še hrana

Za lepe lase poskrbite tudi s primerno prehrano. Ta naj vsebuje veliko beljakovin, cinka in železa ter vitaminov A, B in C. Na vašem krožniku morajo kar najpogosteje biti meso, ribe, zelena zelenjava in sadje.

In naravna kozmetika

Če ste zagovornik naravne kozmetike, si lahko enkrat na teden privoščite hranljivo masko za vse vrste las: štiri žlice olivnega olja zmešajte z dvema žlicama medu. Mešanico nanesite na lase, jih pokrijte s kapo za prhanje in masko pustite učinkovati 15 minut, nato pa lase operite kot običajno.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)