Pet največjih mitov o obrveh

Glede nege in urejanja obrvi obstaja veliko mitov, ki jim ne smete verjeti.

2.1.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet največjih mitov o obrveh

Obstaja nešteto oblik, barv in tekstur obrvi. Kako torej izbrati najboljšo pot za urejanje, ki bi vas pripeljala do idealnega rezultata? Kozmetičarka Gina Petak za Pure Wow svetuje, da najprej pozabite najpogostejše z njimi povezane mite. Kateri so to in zakaj jim ni pametno verjeti?

Mit: pretirano populjenih obrvi ni mogoče rešiti

Brez skrbi, ne glede na to, kako zavzeto boste populili obrvi, dlačice bodo v nekaj tednih ponovno zrasle. Do tedaj pa obliko dopolnite s svinčnikom primerne barve, ki bo zakril neposrečeno urejanje.

Mit: barva obrvi se mora ujemati z barvo las

Veliko je dokazov, ki zavračajo ta mit. Saj se spomnite Marilyn Monroe, kajne? Medtem ko na splošno velja, da naj bi bile obrvi vsaj za en odtenek temnejše od naravne barve las, si lahko svetlolaske in rdečelaske  v primerjavi z lasmi privoščijo še temnejše nianse.

 

Mit: nikoli obrvi ne pulite nad lokom

Zagotovo ste že slišali ta nasvet, ki ga strokovnjakinja prav tako zavrača. Res je, da naj bi zgornji del obrvi ostal čim bolj nedotaknjen, definitivno pa lahko odstranite dlačice, ki preveč izstopajo in po nepotrebnem pritegnejo pozornost. Na takšen način boste nedvomno lažje dosegli želeno obliko.

Mit: obrvi bodo, če jih boste voskali, rasle hitreje

Vseeno je, kako urejate obrvi: z voskom, s pinceto, s škarjicami ali na kateri drugi način, hitrosti njihove rasti ne boste spremenili. Voskanje je sicer primerno, kadar bi radi hkrati odstranili več dlačic, a rasti teh zagotovo ne bo pospešilo.

Mit: obe obrvi morata biti enaki

Ne. Na obrvi glejte kot na sestri in ne kot na dvojčici. Povedano drugače: obliki leve in desne obrvi nikoli nista povsem enaki. Tako kot nikoli nista identični leva in desna polovica obraza.

Preberite še: Pozor: to je največja napaka pri urejanju obrvi

Morda vas zanima tudi: 15 napak pri oblikovanju obrvi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)