Kako redkim obrvem povrniti gostoto

Pretirano puljenje obrvi ima včasih usodne posledice, katere v določeni meri lahko odpravite.

24.6.2020 ob 5:40 | Foto: Christopher Robbins, Itsarasak Thithuekthak/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako redkim obrvem povrniti gostoto

Po letih zavzetega puljenja in urejanja obrvi opažate, da te niso več tako goste in da tudi tam, kjer bi si želeli, ne rastejo več. Strokovnjaki navajajo, da včasih dlačicam nad očmi lahko povrnete gostoto, spet drugič pa zadev ni mogoče popraviti. Vse je odvisno od tega, kako močno so poškodovane njihove korenine.

"Najprej se morate zavedati, da je pri vračanju gostote obrvem potreben čas. Praviloma obrvi rastejo od štiri so šest tednov. V tolikšnem času dosežejo končno gostoto in dolžino. V nekaterih primerih proces traja tudi deset tednov," je povedal strokovnjak za nego obrvi Joey Healy in dodal, da na žalost tam, kjer so korenine dlačic zaradi pogostega puljenja preveč poškodovane, obrvi ne bodo več zrasle.

"Obrvi se v vsakem primeru sčasoma stanjšajo in zredčijo, pogosto puljenje pa ta proces pospeši. S ponavljajočim puljenjem pride do takšnih poškodb na lasnih koreninah, da dlačica ne zraste več," se strinja dermatologinja Whitney Bowe.

Kaj lahko storite?

V tem primeru ni mogoče storiti prav veliko, da bi te bile bujne in goste. Da bi videli, kolikšna je dejanska škoda na obrveh, jih deset tednov samo opazujte, v kolikšni meri se bodo v tem času obnovile. Kapaciteta po desetih tednih je maksimalna, ki jo lahko dosežejo, zelo verjetno pa je, da ne bodo zrasle v tolikšnem obsegu, kot ste bili vajeni, preden ste jih začeli urejati in puliti, navaja Healy in niza kratek vodič za spodbujanje rasti obrvi.

Prvi korak: Potrpežljivost. Gre za obdobje deset tednov. Bodite potrpežljivi in ne obupajte.

Drugi korak: Če opažate, da potrebujejo malo spodbude, si priskrbite serum, ki bo pospešil njihovo rast in obnovo. Praviloma tovrstni pripravki vsebujejo ricinusovo olje in peptide, kratko verižne aminokisline. Ricinusovo olje je od nekdaj znano po pozitivnih učinkih na lase, trepalnice in obrvi, v kombinaciji s peptidi pa je še učinkovitejše in zagotavlja boljše rezultate.

Tretji korak: Če kljub vsemu ni pričakovanega rezultata, si omislite dober svinčnik za obrvi in z njim dopolnite praznino. Včasih je to edina rešitev, ki pa je z estetskega vidika povsem učinkovita, piše portal Mind body Green.

Preberite še: Trik vizažistke: Obrvi definiramo s svinčnikom in korektorjem

Morda vas zanima tudi: Pet pomočnikov za goste obrvi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)