Obdarujmo slovensko: Naravna kozmetika domačih korenin

Čas prazničnih obarovanj se bliža vrhuncu, tokrat smo zbrali nekaj idej za darila slovenske kozmetike.

21.12.2016 ob 6:25

1.jpg

Nega kože je pomembna še posebej v zimskem času, ko prehodi iz nizkih na visoke temperature izsušijo povrhnjico. Mična podpira domačo, pa tudi naravno kozmetiko, ki pa vam je ni treba iskati prav daleč. Zbrali smo nekaj slovenskih ustvarjalcev, ki so poleg kakovostnih izdelkov ponudili tudi čudovite dizajne, ravno prav ljubke, da so primerni za praznična darila.

Dvainštirideset

Dvainštirideset je novonastala slovenska blagovna znamka, ki temelji na viziji združevanja kakovostnih, ljudem in okolju prijaznih surovin ter prefinjene minimalistične estetike. Njihova mila iz kozjega mleka so zato še posebej primerna za občutljivo kožo. Poleg mil ponujajo tudi lesene podstavke, ki poskrbijo, da je milo Dvainštirideset po uporabi vedno pravilno osušeno. Njihovo ponudbo najdete tukaj.

4 kids and us

A photo posted by 4kidsandus (@4kidsandus_v) on

Znamko 4 kids and us krmarita zakonca Vanja in Jure Rainer, starša četverice otrok. Neoporečni naravni izdelki za nego kože so narejeni iz čebeljih produktov kranjske sivke iz lokalne pridelave in zelišč pridelanih na tradicionalen način. Mila, olja in mazila so pisana na kožo tako otrokom kot odraslim. Neoporečni naravni izdelki za nego kože so brez dodanih umetnih emulgatorjev in sintetičnih konzervansov. Več o ponudbi najdete tu.

--> Preberite še: Darila za najmlajše s slovenskim podpisom

Milo za drago

Milo za drago ustvarjata Alja in Anja, kreativni duet, ki ga je združila milna zgodba, vendar so njuna zanimanja širša, usmerjena v delo z naravnimi materiali na področjih oblikovanja, rokodelstva, ustvarjanja in poučevanja. Milo za drago so naravna trda mila, izdelana po hladnem postopku. Narejena so na osnovi prvovrstnih rastlinskih olj, zelišč preverjene pridelave in naravnih dišav ter barvil. Mila so nežno odišavljena in obarvana izključno z naravnimi eteričnimi olji in barvili. Ključna prednost naravnih mil izdelanih po hladnem postopku je naravni glicerin, ki koži uravnava vlažnost. Skrbno izbrane, 100% naravne sestavine in preverjen recept poskrbijo, da milo nežno očisti in neguje kožo, izbrani dodatki pa poskrbijo tudi za blagodejne in negovalne učinke.

Milo za drago naravna mila so brez umetnih barvil, parfumov in dišav ter okolju škodljivih sestavin. Izdelki niso testirani na živalih. Zaradi ročne izdelave se mila med seboj lahko po obliki, barvi in vonju malenkostno razlikujejo. Več o njih preverite tukaj.

bioArnica

A photo posted by @bioarnica on

Tudi bioArnica ustvarja naravna mila in mazila po domačih receptih iz naravnih sestavin. Vsebujejo domača naravna zelišča nabrana na belokranjskih neokrnjenih travnikih in domačem vrtu. V ponudbi imajo naravna trda mila, tekoča mila, mazila, balzame in glose za ustnice, eterična olja in ostala olja. Več o ponudbi si oglejte tukaj.

Nelipot

A photo posted by Nelipot (@nelipot_deo) on

Kar se je začelo kot nedolžen poizkus v mali kuhinjici, je na koncu končalo kot srčkan in edinstven izdelek. Nastal je dezodorant Nelipot, ki je sestavljen iz povsem naravnih sestavin, izdelan pa je v Sloveniji. Nastajajo Nelipot Basic z nežnim kokosovim vonjem, Nelipot Shac z vonjem čajevca in limonine trave, Nelipot Mamichku je namenjen nosečnicam in doječim mamam ter Nelipot Irof za moške uporabnike. Ponudbo preverite tule.

--> Preberite še: Naravni dezodorant na Mičninem testu

Avtor: Maja Fister

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)