Obdarujmo slovensko: darila za najmlajše

Ste pomislili, da bi letos darilo kupili pri slovenskih ustvarjalcih. Mi smo izbrali najboljše.

19.12.2016 ob 7:45

mimica.jpg

Kaj v prazničnem decembru podariti otrokom? To je eno izmed glavnih vprašanj, ki se podijo v tem mesecu po glavah staršev, tet, stricev, babic in dedkov. Ko je otrok dovolj star, da izrazi svoje želje, je nekoliko lažje, a za manjše otroke, se mnogi znajdejo v zagati.

Za tiste, ki bi radi bili pri izbiri daril izvirni in bi s tem podprli še slovenske oblikovalce, imamo kar nekaj odličnih predlogov.

Gunca

Gunca ekipo sestavljata mlada mamica in oče. Izdelujeta zibelke, gugalnice, tabureje in zaboje za igrače. Vse je ročno sešito in personalizirano s čudovitimi aplikacijami ter imenom vašega otroka. Gugalnice lahko uporabljajo malčki starejši od pet mesecev. Starša navdih in ideje črpata od svojih otrok in dodajata, da je vsak izdelek izdelan z obilo ljubezni in truda. Njihove izdelke si lahko ogledate in naročite tukaj.

PREBERITE še: Obdarujmo slovensko: Koledarji, planerji, zvezki

Krpanček

"Sem Krpanček, medvedek iz (prvih) otroških oblačil. Sem spominek. Sem darilo. Stisnem se k tebi, ko bi se rad igral ali obujal spomine na prve dni." pravi opis Krpančka, medvedka, ki je sestavljen iz krpank, kosov oblačil, ki jih je otrok že prerasel. Vanj všijejo tudi otrokovo ime, zato je to res idealno darilo, ki bo še dolgo predstavljajo lep spomin.

Frrrniture

Vsak otrok si želi, da bi imel svoj stolček in mizico, za katero bi lahko ustvarjal in se igral. Otroško pohištvo, ki je dobilo ime frrrniture, bo z motivi ljubkih živalic gotovo navdušilo vsakega malčka. Pohištvo je oblikovala Lucija Vodopivec, ki pri izdelavi svojih izdelkov uporablja materiale izključno slovenskega porekla. Otroško pohištvo Frrrniture si lahko ogledate in naročite preko njihove spletne strani.


PREBERITE še: Obdarujmo slovensko: nakit


#frrrniture #madewithlove #kids❤️ #frniture

A photo posted by Frrrniture (@frrrniture) on

Owlie Bowlie

Anja Blazinšek izdeluje čudovite modne dodatke za male nadobudneže. Za deklice izdeluje sponke, trake za lase, ki jih krasijo čudovite pentlje. Fantje pa bodo z njenimi lesenimi metuljčki postali pravi mali gospodje. Bodo pa z Owlie bowlie lahko svojo pričesko popestrile tudi mamice, saj ponuja Anja tudi lasne dodatke za mamice. Spodaj si lahko ogledate, kako ljubke so sponke za lase, metuljčke za fantke in dodatke za mamice pa najdete tukaj.

Mimma

Otroci obožujejo majhne punče in preprični smo, da jih bodo punčke Mimme, ki jih izdeluje Tina Renko odlična izbira za darilo. Mimme so izdelane ročno in po naročilu. Povsem očarani smo nad detajli in nad natančno izdelavo. Punčke smo bolj podrobno predstavili tukaj. Mehke punčke iz blaga pa imajo tudi svojo spletno stran, kjer jih lahko naročite. 

PREBERITE še: Obdarujmo slovensko: Izdelki iz lesa

Little Lamboo

Čudoviti mokasini, ki jih ustvarja znamka Little Lambo so postali že pravi svetovni hit. Videni so bili celo v reviji Vogue. Usnjenim mokasinom so se zdaj pridružili še copatki, hlačke, kapice in rokavičke, ki so našli svoje male lastnike že po vsem svetu. Znamki je preboj na svetovne trge uspel pred leti, ko so navdušili z mokasini za novorojenčke. Znamka je dokaz, da iz majhnega raste veliko. Ljubke izdelke Little Lambo najdete tukaj.

Mini Stilistica

Mini Stilistica izdeluje stilske dodatke za malčice, malčke in njihove sobice. Gre za unikatne izdelke, pri izdelavi pa upoštevajo tudi želje naročnikov. V svoji ponudbi imajo prikupne obešanke za lasne sponke, sponke in pentlje za oblikovanje pričesk. Nikakor pa niso pozabili na fantke in očete, za njih imajo v ponudbi ujemajoče metuljčke.  Vse njihove izdelke najdete tukaj.

Mimica

Ninice Mimice izdeluje Marysia Szmatula Černe, podrobno pa smo jih lahko spoznali v okviru projekta Štartaj, Slovenija!. Gre za ljubke ročno izdelane medvedke in zajčke,ki so nareje iz kakovostnih, certificiranih materialov. Mimice so družinski projekt, ki je dal priložnost težko zaposljivim posameznikom. Mimice imajo tudi svojo spletno stran, ninice si lahko ogledate in naročite jih tudi tukaj.

Avtor: Pia Pangos
Foto: Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)