Neprimerna darila: česa nihče noče pod jelko

So darila, ki jih tudi sami ne bi bili veseli zato pazite, kaj boste podarili ljudem, ki jih imate radi.

20.12.2015 ob 7:30

shutterstock_237219526.jpg

Doba obdarovanj je pred vrati in skrajni čas je, da nakupite darila za vse, ki jih nameravate presenetiti. Da pa bi bilo presenečenje prijeno, poglejte, česa nikar ne polagajte pod smrečico. Čeprav res pravijo, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe, so darila, ki jih ne bo prav nihče vesel.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Dišava. Radi bi obdarili prijateljico. Morda ji bo novi vonj celo všeč, morda ji ne bo. A če niste v to prepričani, ji ne kupujte parfuma. Če se odločite za dišavo, izberite takšno, ki jo uporablja. Četudi ima že eno stekleničko doma. Vesela bo, zlasti če gre za drag parfum.

Komplet za nego kože. Tudi pri tem velja za enako pravilo, kot pri dišavi. Izberite le kreme, gele za prhanje ali šampone, ki ji odgovarjajo in veste, da jih uporablja. 

Šminka, ki je ne bo nikoli uporabljala. Če vaša prijateljica, sestra ali mama od ličil uporablja le puder in maskaro, ji nikar ne kupujte črtala za oči v veri, da ga bo vendarle začela nanašati.  Najbrž bo le obležal v njenem predalu in ga nikoli ne bo uporabila. Enako velja za šminko ali kateri koli drugi kos dekorativne kozmetike. 

shutterstock_221664037.jpg

Nakit, ki ni po njenem okusu. Nekatere dame ne marajo nakita, druge imajo rade bogate ogrlice, tretje skromne okraske. Prav zato je potrebno biti pri nakupu nakita previden. Preden razmišljate, kakšnega bi ji izbrali, res dobro spoznajte okus tiste(ga) ki jo (ga) nameravate obdarovati.

Spodnje perilo napačne velikosti. Zlasti moški radi svoji boljši polovici kupijo spodnje perilo. Pustimo dilemo, komu je takšno darilo v resnici namenjeno in raje povejmo, da ni vsako, na pogled lepo darilo, tudi pravo. Naj bo iz kvalitetnih materialov in udobno, predvsem pa prave velikosti.

Skodelica. Zakaj vsi podarjajo skodelice? Pomislite samo, koliko jih imate doma, takšnih, ki ste jih dobili v dar, pa jih nikoli ne uporabljate. In vprašajte se še, koliko ste jih podarili naprej …Tudi na vašem obrazu je vedno kisel nasmeh, ko znova dobite katero v dar. Skodelica je primerno darilo samo za nekoga, ki jih zbira. V tem primeru izberite takšno, ki je res nekaj posebnega.

Običajne nogavice. Nogavice so praktično darilo, a žal ne najbolj izvirno. Če se že odločite zanje, naj bodo posebne, z lepim vzorcem ali motivom ter seveda iz kvalitetnega materiala. Na običajne nogavice, takšne, ki jih kupite pet v kompletu, raje kar pozabite.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)