Napoved 2017: Lepotni trendi, ki nas bodo obnoreli letos

Če si ob novem letu navadno preberete letni horoskop, imamo nekaj, kar vam bo verjetno prišlo bolj prav – modna napoved za leto 2017.

7.1.2017 ob 6:10

Desktop1.jpg

Vsako leto prinese nove modne hite. Nekateri se obdržijo dlje, drugi le za eno sezono. Nekateri do nas pridejo z manjšim zamikom, a dočakamo jih zagotovo. Poglejmo, katere modne trende bomo sodeč po Instagramu lovili letos.

Pepelnat balayage

Prejšnjih nekaj sezon so v frizerskih salonih vihteli čopiče v iskanju popolne ombre pričeske. Čez čas jih je povozil balayage, letos pa bo obe tehniki svetlenja las proti blond odtenkom povozila sivina. Rumenkasti odtenki svetlih las ostajajo v 2016, naslednji hit je torej bolj siv.

Kromirani nohti

Se še spomnite let, ko smo norele za francosko manikiro? No, tej je (za zdaj) že zdavnaj odklenkalo. Hit med manikirami so trenutno kromirani nohti, takšni, ki vaše nohte spremenijo v mini zrcalca.

Poudarjena veka

Smokey eye je zamenjala ostrejša linija na veki, ki jo z Instagrama poznamo tudi kot "cut crease". Takšen način senčenja oči definira in poudari veko tako, da jo od loka obrvi loči z ostro črto – ravno nasprotno od zabrisanih senčk, ki smo jih uporabljali prej.

Fige iz kitke na vrhu glave

A photo posted by Maria Lee (@goldzipper_) on

Krofki, ki smo jih prejšnjih nekaj sezon vpletale v visoke fige, so pozabljeni. Med vročimi hiti so fige, ki jih oblikujete iz vnaprej spletene kitke.

Pričeske brez toplotne obdelave

Pospravite likalnike in kodralnike, letos bomo do svojih las bolj prijazni. Toplotno obdelovanje – tudi s sušilnikom – lase izsuši, jim vzame lesk in jih naredi bolj lomljive. Če boste na pričesko pomislile dan prej, lahko kodre ustvarite tako, da še vlažne lase pred spanjem spletete v kitke ali zvijete v figo.

Umetni piercingi v septumu

Piercingi in tetovaže so postali del vsakdana, a čeprav bodo kot kaže v trendu ostali še lep čas, se lahko zadovoljite tudi zgolj z začasno različico. Umetni uhani in piercingi so priljubljeni predvsem med tistimi, ki se bojijo bolečine ob pravih modifikacijah telesa oziroma imajo pred njihi kakšne druge zadržke. Umetni uhančki za v nos so trenutni modni hit!

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)