Napake pri sušenju las (in kako jih odpraviti)

Zaradi njih vaša pričeska ni takšna, kot bi si želeli.

4.5.2018 ob 4:52

lasje_micna.jpg

Ko pridete iz frizerskega salona, so vaši lasje mehki, lepo padajoči, skratka prav takšni, kakršne bi si želeli vedno. Žal potem, ko si jih umijete doma, niti približno ne spominjajo na rezultat truda frizerja. 

Najbrž je za to krivo sušenje, natančneje napake, ki jih med tem vztrajno ponavljate. Zagotovo boste med sledečimi, ki jih izpostavlja portal Self , našli tisto, ki vas spravlja v slabo voljo.

Nimate dobrega sušilca

Začnimo na samem začetku: le primerno orodje zagotavlja najboljše rezultate. Dober sušilec las je naložba, ki je ne boste obžalovali. "Če so vaši lasje že v stiski, jih boste z nekvalitetnim samo še izdatneje poškodovali. Kajti kvalitetni sušilci imajo praviloma več različnih možnosti, med katerimi je mogoče izbrati lasem najprimernejšo: različno temperaturo, hitrosti pihanja, možnost sproščanja ionov," je povedala frizerska mojstrica Jennifer Yepez in dodala, da zlasti slednji ustvarjajo sijaj, preprečujejo naelektritev ter skrajšajo čas sušenja. Manj časa, kot bodo lasje izpostavljeni vročini, bolje bo za njihovo lepoto in zdravje.

Lase imate predolgo zavite v brisačo

Potem, ko operete lase, jih zavijete v brisačo. Ta iz njih popivna odvečno vodo, vendar je na laseh ne bi smeli imeti predolgo. Pol ure ali celo več je nedvomno preveč. Bombažne brisače namreč spodbujajo lomljenje las, povečujejo tveganje za poškodovane konice in tudi za izpadanje las. Veliko prijaznejše so tiste iz mikrovlaken, vendar tudi vanje las ne zavijajte dlje, kot deset minut.

Prehitro jih začnete urejati

Naslednja usodna napaka pri sušenju las je, da krtačo za oblikovanje v roke vzamete tedaj, ko so ti še preveč mokri. Kot priporoča stilist mnogih svetovnih zvezd, David Lopez, jih najprej vsaj do 80 odstotkov posušite, šele nato pride na vrsto krtača. Med oblikovanjem znižajte temperaturo sušenja na srednjo ali najnižjo stopnjo. V kolikor boste lase krtačili in urejali pri visoki, bodo ti dovzetnejši za razcepljene konice, lomljenje in druge poškodbe.

Ignorirate sušilcu priložene nastavke

Saj veste, tistega ozkega, ki spominja na kljin in je priložen vašemu sušilcu. Nikar ga ne izgubite. Z njim je namreč mogoče natančneje usmerjati vroč zrak in s tem lase zavarovati pred pretiranem izpostavljanju vročini. Prav tako boste, če boste vroč zrak usmerili v natančno določen pramen, tega lažje oblikovali.

Uporabljate napačno krtačo

Ni vseeno, kakšno boste izbrali. Izbor prilagodite tipu vaših las. Okrogle krtače so primerne za lase, ki jim primanjkuje volumna, bolj, kot oblika, pa je pomemben material, iz katerega so izdelane. Najboljše so iz naravnih materialov, pa naj bodo iz lesa, keramike ali iz naravnih ščetin.

Sušiti začnete na zatilju

Večina prepadnic nežnejšega spola začne s sušenjem las na zadnji strani, preden na vrsto pridejo sprednji lasje, so ti suhi že v tolikšni meri, da jih je težko oblikovati. Zato je priporočljivejše, da začnete s prameni, ki so vidni in se pomikate proti zadnjemu delu lasišča. Zlasti to velja, če ste postriženi na fru fru. Najprej uredite tega, nato nadaljujte z ostalimi lasmi.

Koreninam ne namenjate dovolj pozornosti

V kolikor si želite dodatnega volumna, lase med sušenjem nekoliko dvignite od lasišča. Najlažje s primerno krtačo, s katero privdizgnete pramen za premenom in jih sušite v nasprotni smeri rasti. Če bi radi volumen na vrhu lasišča, lahko uporabite široke navijalke. Nanje navijte še tople lase in počakajte, da se na njih pohladijo. Na takšen način boste dosegli zavidljiv volumen.

PREBERITE ŠE // Kokosovo olje ni najboljša izbira, če imate takšen tip kože!

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)