Napake pri ličenju, ki jih naredite, če se vam preveč mudi

Na žalost so usodne za vaš videz.

20.2.2017 ob 6:10

licenje_shutterstock_300232796.jpg

Za ličenje imate natanko pet minut. Ne glede na to, kako spretni ste in kakšna je vaša taktika, če boste izpustili ključne korake, rezultat ne bo takšen, kot bi si ga želeli. Da vaš obraz ne bi bil svetleč in lisast, se obvezno izognite sledečim, najpogostejšim napakam pri ličenju v naglici.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku. 

Ne odstranite odvečne maščobe

Mastna koža je sovražnik številka ena, ki hitro izniči ves trud. Ni vseeno, kako maščobo z obraza odstranjujete, samo umivanje z vodo ne bo dovolj. Preden karkoli nanesete na kožo, na najbolj mastnih predelih, kot so T cona in brada, uporabite krpico, ki dobro vpija maščobo.

Vendar se ne ustavite pri tem. Umetnik ličenja, ki do brezhibnega videza velikokrat pomaga zvezdam, Nick Barose opozarja, da so oči prav tako pomembne. Priporoča, da maščobo s kože okoli njih in z vek popivnate z mehko krpico ali bombažno blazinico. Ličila bodo tako obstojnejša, vaš obraz ne bo svetleč temveč mat, črtalo za oči pa boste nanesli lažje.

PREBERITE še // Zakaj bi vsak dan nosile isto šminko

Izpustite vlažilno kremo

Ne samo, da vam vaša žejna polt ne bo hvaležna, temveč s tem ustvarjate idealne pogoje za nastanek suhih predelov, ki vas bodo navidezno postarali. Nežno v čisto kožo vmasirajte vlažilno kremo in, preden nadaljujete z ličenjem, počakajte vsaj pet minut. Vedno!

licila_shutterstock_363127817.jpg

Napačen nanos podlage

Natančneje: nanašate jo z dolgimi potezami in tako na obrazu tvorite viden sloj, podlaga pa ustvarja ostre robove. Nanašati bi jo morali z drobnimi krožnimi gibi od notranje proti zunanji strani obraza. S tem pričarate naravnejši videz, saj se podlaga lepo zlije s kožo. Zaključite z nežnim tapkanjem z blazinicami prstov, prav tako od sredine proti zunanjemu robu obraza.

Pozabite na puder v prahu

Res je, znebili ste se odvečne maščobe, a vendarle ta ni edini dejavnik, ki zmanjšuje obstojnost ličil. Kremasta podlaga in korektorji ne bodo mogli cel dan opravljati svoje naloge, če ne bodo pravilno utrjeni. Če želite, da vas drobne nepravilnosti na koži ne bi začele izdajati, imejte čim lažji puder v prahu vedno s seboj in večkrat ponovite nanos. Vendar pa s količino ne pretiravajte, sicer bo njegov učinek ravno nasproten od tistega, ki bi si ga želeli.

Napačno nanešena maskara

Kadar trepalnic pred nanosom maskare nanjo ne pripravite, na njih ostanejo vlažilna krema in puder, ličilo, ki naj bi jih poudarilo, pa zato tvori kupčke. Z robčkom ali mehkim čopičem pred nanosom maskare vedno očistite  trepalnice. Nato maskaro od korenin proti vrhu nanašajte s cikcak gibi, ne pretiravajte s količino, ter ličilo po uporabi res dobro zaprite. Sicer se bo posušilo in z njim nikakor ne boste videti dobro.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)