Pravila ličenja s prsti

Brez skrbi, nisi edina, ki namesto čopičev uporablja prste.

15.6.2016 ob 6:00

obraz_shutterstock_385106656.jpg

Čopiči in krtačke za ličila so v trgovinah tako čudovite in mamljive, da jih zagotovo z veseljem kopičite med svojo zbirko make-up pripomočkov. V praksi pa je zgodba čopičev povsem drugačna. Največkrat se valjajo po kozmetičnih torbicah, so polni različnih senčil in pudrov ter se na njih riše mavrica barvnih odtenkov. Zato na koncu vedno uporabimo prste, kajne?

S prsti kot pripomočki pri ličenju ni nič narobe, je pa res, da moramo pri tem upoštevati nekaj pravil.

Prvo in zlato pravilo je, da si vedno, brez izjem, pred začetkom umijemo roke.

In kako prste uporabljati pri ličenju?

Ustnice – Ličenje ustnic je z lip glosi in šminkami dokaj enostavno, a tudi tukaj si lahko pomagamo s prsti. Barvo nanesimo na sredino ustnice in razmažimo na levo in desno stran. Torej ne iz ene smeri proti drugi! 

Oči – Pri ličenju vek največkrat uporabimo kazalec, saj imamo nad njim največ kontrole. A za smokey videz vizažisti priporočajo uporabo sredinca, začnite na sredini veke in razmažite na obe strani. Mezinec pa je, po njihovih besedah, najboljši za detajle na vekah. 

Obraz – Podlago in tekoči puder si nanašajmo enako kot kremo za obraz. Prednost nanašanja z rokami je tudi v tem, da toplota rok zagotovi boljši in obstojnejši nanos. Ko boste nanašale korektor, ga nekoliko segrejte med palcem in kazalcem, mehka tekstura bo prijaznejša za nanašanje in bo lepše prekrila določene predele.

Lička – »Če imam na ustnicah preveč rdečila, poljubim kazalec in s tem potapkam po licih,« pravi ameriška vizažistka Kira Nasrat. Trik, s katerim sta rešena dva problema, je zagotovo vredno poizkusiti.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)