Najpogostejše napake ličenja in kako jih popraviti

Ker vaja dela mojstra, ne obupajte nad ličenjem, pač pa ga usvojite s pomočjo začetniških napak.

12.5.2016 ob 8:15

copici_shutterstock_183563180.jpg

Ličenje je umetnost, katero je potrebno z veliko vaje osvojiti. In dokler tehnika ni popolna, vsi delamo napake na katerih se seveda učimo. Poglejte si nekaj najpogostejših in spoznajte, kako jih lahko najlažje odpravite.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Nepravilne obrvi

Skrivnost pri oblikovanju obrvi tiči v kvalitetnih pripomočkih. Pa naj bodo to svinčniki ali pincete. Če si pomagate s svinčnikom ter z njim popravljate njihovo obliko vedite, da mora biti poudarek na zunanjemu repu obrvi. To je namreč mesto, ki običajno potrebuje največ popravka. Če boste pretiravali na njihovem notranjem delu, bodo obrvi videti preostro in zato nenaravno.

Preveč pudra

S pudrom je zelo lahko pretiravati in kadar se vam to zgodi je videti, kot bi na obrazu imeli masko. Če ste ga nanesli preveč, vam bo v pomoč vlažna gobica. Z njo narahlo obrišite obraz. Lahko pa preveč napudran obraz poškropite z obrazno vodico in s suho mehko krpico odstranite višek ličila. 

licila.jpg

Preveč rdečila

Najlažji način, s katerim boste rešili to težavo je, da vzamete čisto, mehkejšo ščetko in z njo z nežnimi gibi odstranite rdečilo. Na njene ščetine se bo ujel višek, preostanek naličenega obraza pa bo ostal nedotaknjen. 

Madeži maskare na vekah

Za to težavo obstajata dva načina. Lahko počakate, da se povsem posuši in ga nato obrišete s suho palčko za ušesa. Ali prav takšno palčko malce zmočite in z njo odstranite svežo maskaro. 

licenje1.jpg

Presuha koža za puder

Suha koža pod plastjo pudra nikoli ni videti dobro, sama krema pa te težave včasih ne reši. Dobra osnova za ličenje pomaga pripraviti kožo na sloje, ki sledijo ter reši morebitne težave s presuho kožo, s pigmentacijo, s teksturo ali z rdečo poltjo.

Napačno nanešeno senčilo

Ostre meje med različnimi senčili so ena najpogostejših napak. Običajno gre za posledice uporabe senčilom priloženih spužvastih pripomočkov za nanašanje. Prav ti ustvarjajo izrazite robove. Namesto teh za nanos senčil raje uporabite čopiče različnih mehkob.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)