Mojstri govorice telesa razkrivajo, zakaj se Meghan Markle vedno dotika svojih las

Če pozorno spremljate Meghan Markle, izbranko britanskega princa Harryja, ste zagotovo opazili, kako pogosto se dotika svojih las. Ne, glavni razlog ni to, da v Londonu vedno močno piha!

13.11.2018 ob 7:16

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa2.jpg

Oboževalci serije Nepremagljivi dvojec (Suits) jo poznamo kot Rachel Zane, oboževalci britanske kraljeve družine pa kot težko dočakano ljubezen princa Harryja. Par bo sicer že spomladi pozdravil svojega prvega kraljevega dojenčka, oči javnosti pa so vanj zato uperjene še bolj napeto.

Meghan Markle je bila v resnici slavna in nesramno bogata še preden je postala del kraljeve družine. A morda vas potolaži dejstvo, da je tudi ona samo človek. Kako to vemo? Po govorici telesa, seveda. 

Kdaj gre za navado in kdaj vas načenjajo živci? 

Vsi imamo svoje živčne navade in razvade. Nekateri si grizejo nohte, drugi med sedenjem potresavajo z nogo, medtem ko si Meghan v kriznih trenutkih popravlja lase. Konstantno! Zakaj to počne? Takšno, sicer povsem nezavedno obnašanje nam namreč nudi samopomiritev.

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa8.jpg

"Nekateri si popravljajo lase, čeprav ti stojijo povsem v redu, drugi se igrajo s svojimi nohti, tretji drgnejo dlani. To je eden od načinov, kako se psihično in fizično pomirimo, kadar nam je neprijetno, smo v stresu ali nas je strah," je pojasnila Blanca Cobb, avtorica dela Method of the Masters.

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa3.jpg

Prav zato si nekateri svoje lase ovijajo okoli prstov, jih z roko razčesavajo ali zatikajo za ušesa in to najpogosteje takrat, ko se znajdejo v utesnujočem položaju, ko niso povsem prepričani, kaj bi v tistem trenutku naredili ali rekli. Takšno obnašanje je primerljivo stiskanju plišastega medvedka ali cuzanju dude, le da je primernejše za odrasle.

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa5.jpg

Pomemben je kontekst 

In tudi pri Meghan po besedah strokovnjakov za govorico telesa ni nič drugače. Da bi lahko določili ali gre pri dotikanju las zgolj za neko navado ali za samopomirjanje v stresnih situacijah, je bistveno, da stvar preučujemo iz konteksta. Torej ali oseba to počne kadarkoli ali zgolj, ko je v središču pozornosti, so vse oči uperjene vanjo in se od nje nekaj pričakuje.

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa7.jpg

Če torej nekdo svoje lase navija na prst med gledanjem televizije, pitjem kave in govorjenjem po telefonu, ki same po sebi niso stresne situacije, je bolj verjetno, da gre pri tem zgolj za navado. 

V primeru, da to počne, ko je sredi prepira, med spoznavanjem novih ljudi, službenim pogovorom ali med javnim nastopom, pa gre najverjetneje za govorico telesa, ki sporoča, da jim je neprijetno. In s tem se poskušajo pomiriti.

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa4.jpg

Igranje z lasmi in spuščena brada: zadrega 

A tudi tu moramo paziti še na druge znake telesne govorice. Na primer pri Meghan igranje z lasmi, medtem ko brado rahlo spusti proti prsim, verjetno res pomeni zadrego. Glavo namreč spustimo nižje, ko nam je neprijetno, saj se tako nekoliko zapremo pred občinstvom.

meghan_markle_micna_lasje_frizura_priceska_stil_princ_harry_igralka_govorica_telesa6.jpg

Igranje z lasmi in ponosno iztegnjen vrat: samozavest 

Medtem pa ima igra z lasmi v kombinaciji z visoko iztegnjeno glavo in vratom drugačen pomen. S tem sporočamo veliko bolj samozavestno držo in takšno boste pri Meghan veliko pogosteje našli na filmskem platnu še iz časov, preden se je upokojila in igralsko kariero obesila na klin. 

Avtor: F. M.
Foto: Reuters

Preberite še: Tega Meghan Markle, odkar je članica kraljeve družine, ne sme več početi ALI To je hrana, na katero prisega Meghan Markle

Morda vas zanima tudi: Kraljevsko pravilo, na katerega se Meghan Markle lahko požvižga


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)