Tega Meghan Markle, odkar je članica kraljeve družine, ne sme več početi

Odkar je Meghan Markle postala članica britanske kraljeve družine, je njeno življenje polno prepovedi.

28.7.2018 ob 3:51

meghan_markle.jpg

Od tedaj, ko je uradno postala članica kraljeve družine, se je življenje nekdanje ameriške igralke Meghan Markle drastično spremenilo. Tudi sama se mora namreč podrejati strogi tradiciji ter velikokrat togim pravilom monarhije in veliko je stvari, ki jih ne sme več početi. Med drugim takšnih, ki so bile prej stalnica njenega vsakdana. Kaj je od takrat, ko je postala vojvodinja suseška, zanjo prepovedano, navaja britanski The Sun.

Selfiji

Ko je bila zvezdnica serije Nepremagljivi dvojec, so bili selfiji z njenimi oboževalci nekaj povsem običajnega. Po novem pa bo morala vse, ki bi se radi fotografirali z njo, zavrniti.
Po pisanju časopisa The Mirror , je bila Meghan s tem pravilom že seznanjena in mladoporočeni par v Nottingamu svojih oboževalcev ni smel razveseljevati s skupnimi fotografijami.

Kraljica očitno ni ljubiteljica selfijev. Nekdanji ameriški ambasador v Veliki Britaniji je leta 2014 za Tatler magazin povedal, da se ji zdijo moteči in nenavadni.

Sprehajanje brez spremstva

Sedaj, ko se je pridružila najbolj slavni družini na svetu, se bo morala sprijazniti z dejstvom, da bo vedno obkrožena z varnostno službo. Tek po parku v objemu samote je zanjo le še preteklost.

Profili na družabnih omrežjih

Povsem jasno je, da Meghan to pravilo že upošteva. Pred zaroko je več kot tri milijone sledilcev s fotografijami in objavami dnevno razveseljevala na Instagramu, od aprila leta 2017, ko je zaprla svoj blog The Tig, pa tudi njen Instagram sameva.

Po novem se bo pridružila Harryju, Kate in Willamu, ki javnost o svojih dejavnostih obveščajo preko uradnega socialnega profila Kensington Royal. To je edini uradni profil, na katerem sta Meghan in Harry objavila fotografije svoje zaroke in razkrila datum poroke.

Volitve

Tako piše na uradni spletni strani britanskega parlamenta: "Čeprav članom kraljeve družine ni prepovedano voliti, je neprimerno, da bi monarh na volitvah oddal svoj glas."

Drži, da se pravilo nanaša zgolj na kraljico, vendar ga upoštevajo vsi člani kraljeve družine.
Leta 2017 je tiskovni predstavnik Buckinghamske palače povedal, da člani kraljeve družine po konvenciji ne volijo.

Temno obarvani nohti

Tudi laki za nohte v temnih odtenkih so za Meghan del zgodovine. Dovoljene so le naravne barve in še to zgolj za posebne priložnosti.
Tedaj kraljica in vojvodinja Kambriška nohte odeneta v nevtralne odtenke, za kar obstaja poseben razlog.
Kot so zapisali pri OK!magazinu, temno obarvani ali umetni nohti ne sovpadajo s kraljevo etiketo in so smatrani kot vulgarni, ter zato neprimerni.

Avtogrami

Noben član kraljeve družine ne sme dajati avtogramov, saj jim protokol prepoveduje podpisovanje na očeh javnosti.
Tudi vojvodinja suseška torej ne sme podpisovati knjig, listkov, fotografij in ne delov telesa.

Po pričevanju princ Charles na prošnjo za avtogram vedno odgovori: "Žal mi je, vendar tega ne smem početi."
Seveda se lahko podpišejo v knjige obiskovalcev na uradnih dogodkih in na uradne dokumente.

Spanje pred kraljico

Kadar vsi člani kraljeve družine bivajo pod isto streho je kraljica tista, ki določi, kdaj je čas za spanje.
Očitno se drugim ne zdi primerno, da bi se opravičili in k počitku podali pred kraljico. Zato morajo počakati, da najprej v spalnico odide ona.

Avtorica: M. FL.
Foto: Reurters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)