Kraljevsko pravilo, na katerega se Meghan Markle lahko požvižga

Drugačni časi, drugačni zakoni.

15.5.2018 ob 1:39

Meghan_Markle_princ_harry_november-2017_micna.jpg

Ne glede na sodobne čase, je za zakon s članom britanske kraljeve družine še vedno potrebna privolitev same kraljice. Tudi Meghan Markle se temu strogemu protokolu ni mogla izogniti. A v časih, ko je bila v vlogi pravljične neveste princesa Diana, so bili pogoji, ki jih je ta morala izpolnjevati, strožji in veliko bolj osebne narave.

Princesa Di in neveste pred njo so namreč pred slavnostim obredom morale dokazati svojo nedolžnost. Šele potem je kraljica prižgala zeleno luč. Čeprav sicer nikjer ni bilo uradno navedeno, da je to na Otoku pogoj za poroko z nekom kronane glave, je, preden sta si Diana in princ Charles izmenjala prstana, morala njena družina potrditi in dokazati, da je nevesta, pa recimo temu, nedotaknjena.

princesa_diana_prince_charles-poroka_micna.jpg

"Dianina nedolžnost je bila krepost, ki jo je kraljica Elizabeta pri njej najbolj cenila," je po pisanju portala Pure Wow povedala Tina Brown, avtorica knjige Dianina kronika (The Diana Chronicles), v kateri Brownova med drugim navaja, da je kraljica kot primerno nevesto za svojega sina Diano smatrala prav zato, ker praktično ni imela bivših, s čimer je bila izvzeta grožnja o pranju umazanega perila v javnosti. 

Na srečo so se zadeve na tem področju dokaj spremenile. Sedaj kraljevi zaljubljenci pogosto živijo skupaj že pred poroko. Vzemimo za primer le Kate Middleton in princa Williama, Meghan Markle in princa Harryja ter Jacka Brooksbanka in princeso Eugenie.

Novi časi, nove navade. Na srečo, bi rekli mnogi.

Avtorica: M. FL.
Foto:


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)