Tako sta se princ Harry in Meghan poklonila princesi Diani (Kraljeva poroka)

Princ Harry in Meghan Markle sta na kraljevi poroki poskrbela, da je bilo na njun dan čutiti tudi prisotnost pokojne princese Diane.

20.5.2018 ob 9:15

Prince_Harry_Meghan_Markle_kraljeva_poroka_2018_kiss.jpg

Meghan Markle in princ Harry sta bila preprosto čudovita. A ne zgolj zaradi nujnih toplih pogledov, ki sta jih namenjala drug drugemu in sanjskih oprav, temveč tudi zaradi gest, s katerimi sta se med tem, ko sta si obljubila večno zvestobo, poklonila spominu na prezgodaj preminulo princeso Diano. Kako sta poskrbela, da je bilo njeno prisotnost čutiti kapelici Sv. Jurija?

Šopek za spomin

Harry je dan pred samo poroko na zasebnih vrtovih palače Kensington nabral cvetje, ki je bilo na željo mladoporočencev v počastitev spomina na ženinovo mamo vključeno v poročni šopek. Med njimi so bile tudi spominčice, najljubše cvetlice Lady Di, so v sporočilu za javnost zapisali v Buckinghamski palači.

Prince_Harry_Meghan_Markle_kraljeva_poroka_2018_sopek_flowers.jpg

Kraljevi par je v spomin na princeso Di oblikoval tudi zaročni prstan, ki krasi roko neveste. Vanj so namreč vdelani diamanti iz njene zbirke draguljev.

"Manjša diamanta, ki sta na vsaki strani večjega, sta iz mamine zasebne zbirke. Tudi tako sva z Meghan poskrbela, da bo na tem najinem norem potovanju vedno z nama," je Harry za BBC opisal prstan, s katerim je zaprosil svojo srčno izvoljenko.

Prince_Harry_Meghan_Markle_kraljeva_poroka_2018_prstan_ring.jpg

Prisotnost Diane je bilo torej na kraljevi poroki nedvomno zaznati. Tako v srcih vseh, kot v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu med samim obredom. Zlasti med branjem berila o neizmerni moči večne ljubezni. Ta čast je na željo ženina pripadla njeni sestri, Lady Jane Fellowes.

Prince_Harry_Meghan_Markle_kraljeva_poroka_2018_1.jpg

Diana je bila zaradi svoje dobrodelnosti in aktivnega vključevanja v številne humanitarne organizacije po vsem svetu znana kot ljudska princesa, njeno poslanstvo nadaljujeta sinova William in Harry.

Slednji je večkrat izjavil, da bi se prav zaradi sočutja in pripravljenosti pomagati pomoči potrebnim odlično razumela z njegovo, tedaj zaročenko in sedaj soprogo Meghan.

"Mislim, da bi pogosto tičali skupaj. Moja mama bi Meghan preprosto oboževala," je povedal v intervjuju za BBC kmalu potem, ko sta razglasila zaroko in dodal, da je prepričan, da bi bili njegova mama in Meghan najboljši prijateljici." Meghan je ob tem dodala: "Vedno je z nami."

To so sveže uradne poročne fotografije Meghan in Harryja

Kensingtonska palača je objavila tudi tri uradne fotografije mladoporočencev, princa Harryja in Meghan Markle, vojvode in vojvodinje Sussexa.  Na gradu Windsor jih je posnel Alexi Lubomirski.

PREBERITE ŠE: Kako Meghan Markle uspe, da je pri 36. letih videti deset let mlajša!

Avtorica: M. FL., povzeto po pisanju ABC News
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)