Lepota na mobilniku

Aplikacije lahko izkoristimo za pomoč pri lepotnih nasvetih.

15.7.2015 ob 6:30

shutterstock_170062403_web.jpg

Bi spremenili pričesko, pa niste prepričani, če bi vam takšna, ki vam je všeč sploh pristajala? Ali pa ste naveličani make-upa, ki si ga vsak dan nanašate in bi preizkusili z drugačnimi niansami?


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Kaj najbolj pristaja na vaš obraz in kateremu trendu se ogniti v čim večjem loku, lahko izveste s pomočjo svojega pametna telefona. Oziroma aplikacije, ki bo pomagala pri izboru popolne pričeske, make-up-a in celo parfuma. Prav tako si na svoj telefon lahko naložite aplikacije, ki vas bodo spodbujale k zdravemu življenjskemu slogu in nudile odlične lepotne nasvete.

shutterstock_151954064.jpg

Za najlepše ličenje

Aplikacija iMakeup Booth vam bo pomagala pri izbiri kakršnegakoli kozmetičnega sredstva. Maskaro, rdečilo za lica, šminko ali puder – izbrala bo, kateri odtenki bodo najbolje pristajali na vaš ten kože. Aplikacija deluje tako, da v program naložite svojo fotografijo in nato sledi zabava. Na obraz lahko nanesete senčila, lip glos, rdečila za lica oziroma katerekoli produkte in tako ugotovite, kaj vas naredi najlepše.

YouCam Makeup – Makeover Studio aplikacija vam bo prav tako pomagala pri izbiri najbolj primernega make-upa na vaš tip opbraza in ten kože. Poleg tega si lahko ogledate, kako bi vam pristajala drugačna pričeska. Primerna pa je tudi za tiste, ki razmišljate o lepotni opraciji. Aplikacija omogoča eksperimentiranje z novim nosom, polnejšimi ustnicami, zglajenim čelom in celo s pobeljenimi zobmi.Ste si zaželeli drugačne barve las? Potem bo najboljša aplikacija Hair Color, ki prepriča tudi največje perfekcionistke, saj si lahko potem, ko naložite svojo fotografijo ogledate vse možnosti barv, uporabniki pa poudarjajo, da fotografija deluje zelo resnično.

Aplikacija Face Metrics bo zanimiva vsem, ki jih zanimajo proporci. S poznavanjem le teh, se lahko naučimo pravilnega senčenja in nanašanja ličil ter poudarjanja delov, na katere smo ponosni. Aplikacija bo najprej skenirala fotografijo obraza in na podlagi obraznih linij predlagati najbolj optimalno ličenje.

shutterstock_125240615.jpg

Detajl za piko na i lepoti

Trend oblikovanja obrvi je prišel tudi v virtualni svet. Ker so dejansko okvir obraza in vas lahko bistveno spremenijo, je pomembno kako so oblikovane. S pomočjo aplikacije Eyebrows boste ugotovili, katera oblika je najbolj primerna glede na obliko vašega obraza.
iPerfume aplikacija je koristna za tiste, ki se na dišave dobro spoznajo in tudi prepoznajo razliko med esenco vetiverja in verbene. Aplikacija deluje po sistemu, da vam predlaga nove dišave in sicer na podlagi vaših dosedanjih najljubših parfumov. Spoznali boste novosti na tržišču dišav.

shutterstock_250871092.jpg

Zdravi nasveti

iSundicator aplikacija je za ta čas zagotovo najbolj primerna, saj boste z njeno pomočjo natančno vedeli, kako močni so UV žarki, ki ste jim izpostavljeni. Deluje na način, da določi kateremu tipu kože pripadate, vnesete lokacijo, kjer se nahajate, vremensko sliko in napoved in iSundicator vas bo obvestila, kdaj greste lahko ven in boste varni pred nevarnimi uv žarki. Poleg tega vas bo aplikacija obveščala, kolikšna izpostavljenost na soncu je še primerna in vas hkrati ves čas opominjala na nanos sončne kreme.

micna-bejba.png

Zagotovo ste že slišali, kako zelo pomembno je v svoje telo vnesti dovolj vode. Pa se tega nasveta držite? Aplikacija Water Balance vam bo pomagala izračunati primerno količino vnesene tekočine ter vam pomagala, da se naučite, kako vzdrževati pravo ravnotežje hidracije v svojem telesu.

Radi prebirate nasvete o zdravem načinu življenja, spoznavate nove recepte, potrebujete motivacijo za redno vadbo in sem ter tja še z zanimanjem preberete kakšno novico iz sveta mode? Potem si morate na svoj telefon naložiti aplikacijo Mična, ki v enem samem kvadratku združuje prav to!

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)