Celodnevni meni pijač za prelepo kožo

Koža navzven kaže, kaj vnašate v svoje telo. Tudi izbira pijač je zelo pomembna.

9.7.2015 ob 6:30

shutterstock_214106248.jpg

Ključ do lepe, sijoče in zdrave kože niso previdno izbrane drage kreme, temveč premišljeno kupljena in pripravljena hrana. To že vemo. Zdaj pa treba nekaj pozornosti nameniti še pijači.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Da bo vaša koža čista in brez nečistoč, vam mora biti hvaležna. In verjemite, če boste redno uživali sladkane pijače, gazirane napitke, presladko kavo in alkohol, ne bo samo nehvaležna, temveč tudi jezna! Zato opustite vse te nezdrave pijače in v svoj vsakdan umestite naslednje tekočine ...


Preberite še:

shutterstock_183866246.jpg

Najvažnejša je VODA. Vsaj osem kozarcev na dan! S pitjem začnite takoj, ko se zbudite. Na dušek spijte vsaj en kozarec. Potem jo imejte pri sebi ves dan, vedno in povsod.

Zjutraj: zeleni smuti + bela kava s sojinim mlekom. V jutranji zeleni smuti obvezno dodajte pest špinače, predvsem pa se držite pravila, da naj prevladuje zelenjava in ne sadje. Pri kavi navadno mleko zamenjajte s sojinim, saj je ta zaveznik kolagena, ki pa ohranja kožo mladostno. Raziskave pa so še pokazale, da sojino mleko ustvari tudi zaščito pred sončnimi pegami.

Preden se lotite priprave zdravega jutranjega smutija, si preberite članka Znate pravilno pripraviti smuti? in Sestavina, ki MORA biti del smutija.

shutterstock_292455155.jpg

Popoldne: dve skodelici nesladkanega zelenega čaja. Zeleni čaj je poln antioksidantov, ki ščitijo kožo pred UV žarki, hkrati pa blažijo in zmanjšujejo rdečico.

Zvečer: kozarec svežega soka granatnega jabolka. Granatno jabolko ima podobne učinke kot zeleni čaj - poln je odličnih antioksidantov, poleg tega pa ustvarja naravni kolagen, kar prinaša manj gubic in bolj napeto kožo.

Pred spanjem: kozarec vode s koščki sveže kumare. Ker je kumara sestavljena iz več kot 90 odstotkov vode, dodatno vlaži kožo in ji prinaša potrebne minerale, magnezij in kalij. Pomaga tudi uravnavati pH kože, kar zmanjšuje zabuhlost.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)