Lekcije za rdečo šminko

Novi, sveži pristopi v nanašanju rdečila na ustnice

22.9.2015 ob 6:30

03_rdeca_naslovna.jpg

Kaj imajo skupnega mala črna obleka, trenč plašč, bela srajca in rdeča šminka? Nikoli ne bodo šli iz mode in veljajo za klasiko.

Že slediš Mični na Facebooku?

Ne glede na smernice, ki prevladujejo, rdeča šminka ne bo nikoli zastarela, z njo pa lahko prav vsaka ženska zablesti v najlepši luči.

Čeprav je tako osnovna, številnim povzroča preglavice, saj morate imeti zanjo določeno samozavest in jo predvsem pravilno nanesti. Svetovno priznani vizažisti vedno znova razkrivajo skrivnosti o nanašanju rdeče šminke, mi pa smo jih strnili v najbolj praktične nasvete.

Naj deluje sveže

Da bo rdečilo na ustnicah delovalo sveže, kar je trenutno izjemno moderno, ne pretiravajte s preostalim ličenjem in podlago. Na zadnji modni reviji Jasona Wuja, na newyorškem tednu mode, umetniki ličenja na obrazih manekenk niso uporabili skoraj nič ličil, razen šminke. Nobene maskare, umetnih trepalnic ali svinčnika za obrvi. Nanesli so korektor za prekrivanje napak, a lise in zagorelost od sonca so ostale. Tako je rdeča šminka delovala mladostno, ob bogatem ličenju pa je lahko hitro videti kot make up za zrele ženske.

Pomešajte

Vsaka, ki bi jo rada nosila, zagotovo ve, kateri odtenek si želi. V iskanju popolnega, takega, ki pristaja vaši polti, ne obupajte, temveč pomešajte različne. Če vam je klasična premočna, dodajte nekaj oranžnega odtenka. Ustvarile boste barvo, ki ne bo niti presvetla niti pretemna. Za najboljši učinek vizažisti svetujejo, da ne nanašate druge čez drugo, temveč odtenke najprej pomešate, nato jih nanesete. V tem primeru bodo glosi najbolj uporabni.

Upoštevajte obliko ustnic

Ste opazile, kako si ustnice liči Kylie Jenner? Ne posnemajte je! Obrobite jih tam, kjer se končajo, kakršno koli pretiravanje bo delovalo nenaravno in smešno. Z rdečo šminko ste lahko hitro videti izumetničeno, zato upoštevajte obliko ustnic.

Brez profesionalnih pripomočkov

Številni vizažisti pri nanašanju rdečila uporabljajo pripomočke, ki jih mnogo žensk vidi prvič. Ne ozirajte se na to, ličite se, kakor najbolj obvladate, tudi s prstom.

Poudarite

Da bo šminka še bolj rdeča, jo lahko poudarite z dodatno barvo. S prstom na sredino ustnic nanesite kanček rdečila za lica ali sence za veke. Vizažisti svetujejo previdnost, če ste nagnjene k izsušenim ustnicam.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)