Kaj o vas pove barva šminke

Ste se kdaj vprašali, kako vas zaradi izbranega odtenka doživljajo drugi?

30.4.2015 ob 10:00

shutterstock_97244735.jpg

Glede na rezultate britanske ankete, v kateri je sodelovalo 1000 pripadnic nežnejšega spola, bi lahko rekli, da okolica tiste, ki nosijo rožnate tone, doživlja kor tople, skrbne in nežne osebe. Rdeča šminka opazovalce spominja na iskanje ljubezni, rdečila v nevtralnih barvah pa so povezana z ženskami, ki so pri poslu na nižjih delavnih mestih.

Dekleta in ženske, ki si šminko nadenejo vsa štirikrat na teden, so ocenjene kot osebe z visoko mero samozavesti. 73 odstotkov vprašanih meni, da so ženske, ki nosijo šminko, modno ozaveščene. Zaposlene, ki si to ličilo v sicer nežnih, a opaznih odtenkih nadenejo vsak dan, so po mnenju vprašanih tiste, ki imajo na delu več možnosti za uspeh.

shutterstock_138843137.jpg

Njen domnevni pomen

Rdeča šminka. Osebe, ki redno uporabljajo rdečo šminko, okolica doživlja kot kreativne, pogumne in ambiciozne. Po mnenju večine so to tiste, ki najpogosteje objavljajo samoportrete na družabnih omrežjih ter bi šle na zmenek z nekom, ki so ga spoznale prek spleta. Sobotne večere preživljajo na zabavi, večina pa jih dobro skrbi za svojo postavo ter redno telovadi.

Rožnata šminka. Okolica takšne ženske doživlja kot nežne, sočutne, tople in lepe. Raje, kot na zabavi, sobotne večere preživljajo doma, ob priljubljeni seriji, v službi pa zasedajo visoko mesto.

Barva slive. Če prisegate na ta odtenek, bi morda morali vedeti, da vas ljudje vidijo kot neodvisno, prefinjeno, samozavestno in ambiciozno osebo. Tudi vi v njihovih očeh sobotne večere preživljajte na zabavi in v družbi. Če ste ljubiteljica teh odtenkov, izbirajte od toplejših tonov vina do malce ekscentričnih barv slive. Vsi ti imajo na bežnega opazovalca enak vtis.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)