Kako podaljšati obstojnost šminke

Obstojnost šminke je ključni pogoj pri nakupu, a marsikaj lahko za to storite sami.

13.3.2016 ob 9:15

shutterstock_246870001.jpg

Šminka ima velikokrat v rokah vse niti stila. Če izberete močno in vpadljivo barvo, je lahko celo vaš glavni atribut, zato je njen nanos ključen. Dobro izbran odtenek lahko vaši celotni opravi v trenutku doda nekaj skrivnostnosti, elegance in prefinjenosti.

Kako poskrbeti, da bo šminka na ustnicah ostala čim dlje, brez popravkov?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Najprej ustnice dobro pripravite. Po njih rahlo in zelo nežno podrgnite z zobno ščetko;  ščetine bodo pomagale odstraniti delce suhe kože. Za še boljši in malce negovalni učinek zmešajte nekaj sladkorja in olivnega olja ter nato po ustnicah podrgnite s to mešanico.

Nanesite balzam. A ne preveč, le majhno količino. Balzam bo poskrbel za mehkobo ustnic in jih pripravil na naslednje korake.

Nanesite tanko plast pudra. Puder bo nevtraliziral barvo vaših ustnic in služil kot nekakšno platno za šminko. Barva bo tako veliko bolj izstopala.

Ustnice obrobite s svinčnikom. V naslednjem koraku ustnice počasi in previdno obrobite s svinčnikom, ki naj bo v istem odtenku kot šminka.

Nanesite šminko. S pomočjo čopiča za ustnice nanesite šminko znotraj obrobe. Šminka se bo na ustnicah obdržala dlje, če boste izbrali mat odtenek. Ko končate z nanašanjem s pomočjo čopiča, si šminko nanesite še povsem običajno - direktno na ustnice. A previdno pri robovih.

Nanos šminke je po teh petih korakih končan. Ne pozabite s seboj vzeti tako svinčnika kot šminke, s katerima boste lahko naknadno popravili videz.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)