Kako si popolno nanesti rdečo šminko

Nekaj je na rdeči šminki, ki ženski povzdigne samozavest in ji da občutek fatalnosti.

19.6.2015 ob 6:30

shutterstock_133075058.jpg

Rdeča šminka lahko dopolni vaš slog, osebnost, vas naredi privlačnejšo in včasih tudi skrivnostnejšo.

Če sanjarite o njej, a je ne uporabljate, ker se ne znate pravilno našminkati, zdaj ni več izgovorov. Če boste sledile trem preprostim korakom, jo boste hotele imeti vsak dan.

shutterstock_178352243.jpg

Prvi korak

Izberite odtenek šminke, ki vam je pisan na kožo, nato pa izberite še svinčnik za ustnice v enakem odtenku. Šminko nanašajte s pomočjo čopiča za ustnice. Najprej se lotite spodnje ustnice – začnite na sredini in se pomikajte proti robovom. Enako si namažite zgornjo ustnico. Zapomnite si, da ni potrebe, da je šminka že zdaj nanesena popolno – za to imate svinčnik. S prvim korakom le poskrbite, da bo šminka na ustnicah enakomerno.

shutterstock_61094260.jpg

Drugi korak

Zdaj je na vrsti svinčnik. Ker ste prej nanesle šminko, bo imel svinčnik gladkejšo podlago in ustnice boste obrobile veliko lažje, saj bo svinčnik kar drsel. Pred tem se prepričajte, da je svinčnik dobro ošiljen. Ko boste delale obrobo, skušajte čim bolje in čim lepše poudariti kupidov lok oziroma del zgornje ustnice, ki je v obliki črke V.

Tretji korak

Ustnice stisnite skupaj in tako malce vtisnite šminko. To je pika na i pri nanašanju rdeče šminke, saj bo tako obstojnejša. Preprosto, kajne?

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)