Kozmetika, ki bi vedno morala biti v hladilniku

Koristno shranjevanje.

24.1.2018 ob 5:55

kozmetika_Thinkstock_micna.jpg

Nič ni hujšega od spoznanja, da šminka, ki ste jo iskali mesece ali vaš najljubši lak za nohte nenadoma nimata več tistega pravega učinka. Sprašujete se, kako preprečiti, da bi ju morali z novima nadomestiti preden jima poteče rok uporabnosti, mi pa odgovarjamo: shranjujte ju v hladilniku.

Za katerih pet kozmetičnih pripomočkov bi v njem nujno morali najti prostor?

Za šminke

Če obstaja takšna, ki jo uporabljate vsak dan, jo seveda morate imeti vedno pri roki. Torej jo še naprej hranite v kozmetični torbici, v kopalnici, v predalu pisalne mize oziroma nekje, kjer hitro lahko posežete po njej. Preden bi ji previsoka temperatura lahko škodovala, bo njena embalaža prazna. Pazite le, da nanjo ne bo prepogosto posijalo sonce.

Šminke, ki pa jih uporabljate le občasno, za posebne priložnosti, pospravite v hladilnik. Vsakodnevna izpostavljenost previsokim temperaturam bo privedla do kemičnih reakciji sestavin, zaradi katerih bodo spremenile odtenke in ko boš tisto posebno naslednjič uporabila ne bo več takšna kot tedaj, ko si jo končna našla v drogeriji.

Za lak za nohte

Lak za nohte bi morali vedno shranjevati v hladilniku. Zaradi hrambe v pretoplem okolju se  namreč hitreje zgosti, kaj lahko pa se spremeni tudi njegov odtenek. Če boste prostor zanj našli v hladilniku, ga boste nedvomno lahko uporabljali dlje.

Za parfume

Parfume, zlasti tiste, ki jih le redko uporabljate, je priporočljivo shranjevati v hladilniku iz enakih razlogov, kot lak za nohte in šminke. Kadar so namreč izpostavljeni visokim temperaturam in celo sončni svetlobi, se spremeni njihova kemična sestava, s tem pa seveda tudi vonj.

Za vso naravno kozmetiko

Prisegate na naravne, ekološke kozmetične izdelke? Ti so prijaznejši do vaše kože in do narave, saj ne vsebujejo parabenov in sulfatov. Prav to so snovi, ki v običajnih kozmetičnih pripomočkih podaljšujejo rok uporabnosti. Pred tem, da se naravna, organska kozmetika ne bi prehitro pokvarila jo lahko zavarujete tako, da jo shranite na polički hladilnika.

Za kreme za sončenje

Če jo boste porabili hitro, je vseeno, kje jo boste shranjevali. V kolikor pa bi jo rada uporabljala pol leta ali dlje, jo imejte v hladilniku. Kremo, s katero obraz in roke varujete pozimi in je zato ne porabite tako hitro kot tisto, s katero se pred soncem zaščitite na plaži, torej hranite na hladnem. Sicer se bo kaj lahko spremenila njena sestava in ne bo več učinkovito varovala pred sončnimi žarki.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)