Kako dolgo lahko uporabljate britvico

Ker vsi vemo, da se z njo brijete večkrat.

27.10.2016 ob 7:25

britvica.jpg

Če sodite med tiste, ki si do gladkih nog pomagajo z britvico, jo najbrž uporabljate dlje, kot bi jo smeli. In pri tem niste nobena izjema. Čeprav na embalaži piše, da so namenjene enkratni uporabi, večina vsako potem, ko si z njo zagotovi gladke noge, spravi za naslednjič.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.   

Kdaj pa bi jo resnično morali zavreči?

"Čeprav na britvici piše, da je namenjena enkratni uporabi, je njen rok uporabnosti odvisen od tega, kako pogosto se depilirate, koliko časa med posamičnimi britji preteče in kako čvrste so vaše dlačice," je za The Sun povedala dermatologinja Whitney Bowe in dodala, da je po približno petih do sedmih britjih zaradi izgubljene ostrine nedvomno treba vzeti novo.

Če se brijete redko, bi si morali novo omisliti vsaj po mesecu dni, saj se na njej naselijo bakterije. Prav kopalnica, kjer britvice hranite, je namreč zaradi visoke zračne vlažnosti idealna za razvoj teh. Zlasti hitro se razmnožujejo, če svoj pripomoček shranjujete pod prho ali na robu kadi, ki sicer veljata za najslabši mesti. 

Bakterije, ki se kopičijo na njeni površini so najnevarnejše, če se prenesejo na bikini področje. Zato uporabljene britvice dobro sperite, posušite in shranjujte v kopalniški omarici ali a drugem suhem mestu.

"Ob prvih znakih rje ali izgube ostrine, morate britvico nemudoma zavreči," dodaja dermatologinja.
Kaj pa moški? Tem priporoča, da žiletke, oziroma britvice zamenjajo vsaka dva tedna oziroma takoj, ko opazijo, da so postale tope.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)