Kaj točno sploh je serum in zakaj ga vključiti v dnevno nego

Skrivnosti seruma in njegovih učinkov.

11.3.2018 ob 5:55

koza_obraz_micna_pexels-photo-839633.jpg

Kolikokrat smo že slišali za serum, a nikoli nismo povsem točno vedeli, kakšna je njegova vloga. Je priporočljiv? Je obvezen? Katerim tipom kože je namenjen? Za vas smo pripravili odgovore na najpogostejša vprašanja, ki vam bodo pomagali pri izbiri najboljšega seruma za vaš tip kože.

Kaj je serum?

Serum je izdelek za nego kože, ki kremi pomaga pri tem, da aktivne molekule prodrejo globlje v kožo in s tem omogoča še boljše delovanje. Predstavlja najmočnejši koncentrat, ki pomaga pri glajenju gub. Najboljši odgovor na vprašanje, kaj je serum, je, da je must have v naši vsakodnevni anti-age negi, saj dnevni in nočni negi omogoča še bolj učinkovito delovanje. Je odličen v boju proti staranju.

Kdaj nanesem serum?

Serum vedno nanesite na popolnoma čist obraz in vrat. Priporoča se nanos vsako jutro in vsak večer, pred nanosom dnevne ali nočne kreme.

Ali je serum vlažilec kože?

Serum v kožo 'zaklene' vlago. Njegova učinkovitost pa se pokaže šele v tesnem sodelovanju z dnevno ali nočno kremo. Priporoča se, da serum nanesete na očiščen obraz, nato pa ne pozabite še na vlažilno kremo ali fluid, odvisno od tega, ali je vaša koža normalna, suha ali mešana.

Ali je serum primeren za vse tipe kože?

Vsaka koža potrebuje intenzivno vlaženje, ne glede na tip kože. Serumi so primerni za vse tipe kože, a vedno prisluhnite svoji koži in izberite tisto nego, ki jo koža od vas zahteva. Spodnja vprašanja vam bodo pomagala pri izboru najbolj ustreznega seruma za vaš tip kože in njegove potrebe.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Pexel, Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)