Baby botoks - kaj je to in zakaj o njem vsi govorijo

Vse več žensk se odloča za lepotne posege, eden izmed najbolj priljubljenih pa v zadnjem času postaja tako imenovani baby botoks.

17.11.2021 ob 5:15 | Foto: GettyImages | Avtor: E. N.

Baby botoks - kaj je to in zakaj o njem vsi govorijo

Gotovo si že slišala za botoks in morda celo poznaš koga, ki se je odločil za kakšen lepotni popravek s tem nevrotoksinom. Injeciranje le tega že več kot dvajset let velja za enega izmed najbolj priljubljenih lepotnih posegov, zanj pa se odloča vse več ljudi. Po njem že dolgo ne posegajo le starejše dame, ki bi rade postale mlajše. Starostna meja uporabnic (pa tudi uporabnikov) se namreč iz leta v leto niža.

Tretmaji z botulinom, kot ga tudi imenujemo, so bili nekoč domena hollywoodskih zvezdnikov in razvpitih estradnikov, večina popravkov pa je bilo precej vidnih. A leta razvoja so tudi na tem področju dosegla napredek in danes velik odstotek takšnih popravkov skoraj ni več viden. Razlog za to je tudi drugačno doziranje in napredna tehnika injeciranja, ki jo estetski strokovnjaki imenujejo baby botoks.

Že samo ime nakazuje, da je poseg precej manj invaziven. V resnici pa gre predvsem za to, da se pri njem v kožo injecira manjši odmerek aktivne učinkovine od običajnega. Vbrizgava se ga v zgornji sloj kože, gosto mišično tkivo pod njem pa tako ostaja nedotaknjeno. Rezultat je precej bolj naraven videz kot po standardnem posegu, predvsem pa se uporablja v namen tako imenovanega »preventivnega« boja proti staranju.

Baby botoks se uporablja pri odpravljanju manjših gub v začetnih fazah, ko še niso močno izrazite. Vbrizgava se predvsem v predel čela, okoli oči in vrat. Z njim se lahko znebimo enajstic, dveh gub, ki zaradi mrščenja nastaneta na predelu med obrvmi, z njegovo pomočjo pa si lahko tudi nekoliko povečamo ustnice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dra Ofelia Casanueva Soler (@draofeliacasanueva)

Strokovnjaki kot glavne prednosti baby botoksa navajajo cenejšo in hitrejšo aplikacijo ter krajši čas okrevanja po posegu. Tretma traja približno 15 minut, zanj pa predhodna anestezija ni potrebna. Njegovi učinki držijo približno tri mesece, dokler telo ne razgradi aktivne učinkovine, nato pa se večina uporabnikov odloči za osvežitev.

Seveda je nujno, da se pred posegom o svoji nameri in željah posvetuješ s strokovnjakom. V mislih pa moramo vedno imeti tudi dejstvo, da je staranje naraven proces, da so gube del njega in da zaradi njih nismo nič manj lepe.

Preberite še: Gua Sha – kaj je to in zakaj ga tvoj obraz potrebuje

Morda vas zanima tudi: Tako se čez noč znebiš nadležnega mozolja (postopek redno izvajamo tudi novinarke Mične)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)