5 korakov za popolno domačo pedikuro

S pravimi načini lahko za stopala in nohte povsem dostojno poskrbite doma.

13.7.2019 ob 4:05

noge_GettyImages-924378962.jpg

Poleti so urejene noge pač obvezne. Stopala so v odprti obutvi vendarle vsem na očeh. A če bi radi prihranili denar, ki ga sicer odštejete v salonu, kjer nudijo tovrstne usluge, imamo za vas dobro novico: za lepa in negovana stopala lahko poskrbite doma. V petih korakih.

Prvi korak: pripravite nohte

Kot svetuje Woman's Health, se znebite vseh posledic zadnje pedikure, kar pomeni, da z nohtov temeljito odstranite star lak. Uporabite mehke blazinice, odstranjevalec brez alkohola, ki je nežnejši in prijaznejši do nohtov, vanj namočeno blazinico za nekaj minut pritisnite na noht ter ga nežno obrišite.

Če na nohtih ostanejo temnejši madeži, ki so posledica intenzivnih odtenkov laka, na vsakega iztisnite malce belilne zobne paste in jo razmažite, da bodo povsem prekriti z njo.
Počakajte nekaj minut, nato jih nežno zdrgnite s ščetko, splaknite ter po potrebi ponovite.
Aktivne sestavine v belilnih zobnih pastah bodo odpravile obarvanost nohtov tako, kot to naredijo na zobeh.

Drugi korak: namočite stopala

Pred tem poskrbite za primerno vzdušje: prižgite nekaj sveč, natočite si kozarec vina ali pripravite skodelico kave, priskrbite si udoben stol, zavrtite nežno glasbo.

Nato lavor napolnite z vodo, ji dodajte malo kopalne soli in pred naslednjim korakom dobro namočite stopala, med tem pa uživajte v glasbi, prijetni svetlobi ...

Tretji korak: oblikujte nohte

Ravno pristrizite nohte in jih oblikujte s pilico. Ne pretiravajte s krajšanjem, pristrižen noht naj bo dolg približno dva milimetra. Nato s strgalom s stopal odstranite vso trdo in zasušeno kožo.

Četrti korak: stopala zmasirajte z losjinom

Obe stopali po kopeli dodobra osušite z mehko brisačo in ju nahranite z bogatim losjinom. Zmasirajte ju po celi površini, ne pozabite na predele med prsti in same prste.

S pravim pripomočkom proti korenini nohta potisnite obnohtno kožico, nato s površine vseh nohtov z bombažno blazinico odstranite vse ostanke losjona, ki bi sicer preprečili popoln peti korak.

Peti korak: nanesite lak

Med prste namestite koščke vate, nato pa na vsak noht najprej nanesite podlak, ki mu sledita dva tanka sloja laka izbrane barve. Med vsakim nanosom počakajte, da se posuši.

Ne bodite nestrpni, bodite natančni, potrpežljivi in rezultat bo prav takšen, kot ste ga navajeni v salonu. Le da za lepe nohte in negovana stopala ne bo treba seči v denarnico.


Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Male skrivnosti čudovite pedikure Ali pa: Trije odlični domači recepti za nego stopal

Preberite še: Proti neprijetnemu vonju stopal


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)