Kourtney Kardashian razkrila, kako skrbi, da je v spalnici vedno vroče

Obstaja učinkovit način za ohranjanje strasti v spalnici, na katerega prisega celo Kourtney Kardashian.

15.3.2022 ob 8:38 | Foto: Andrew Kelly/Reuters | Avtor: M. FL.

Kourtney Kardashian razkrila, kako skrbi, da je v spalnici vedno vroče

Morda je koncept nekaterim neznan, a seksualni post je nekaj, kar spolni terapevti priporočajo parom, ki imajo težave z intimnostjo ali bi le radi zadeve ohranjali na pravi ravni. Kot namreč zagotavljajo, ta vrača iskre v razmerje in pomaga pri doseganju zadovoljstva v postelji ter odnosu na sploh.

Na prvi pogled se res zdi, da seksualni post na intimno življenje deluje v nasprotju s pričakovanji, a v resnici prinaša veliko koristi za seksualno razmerje, kar lahko na podlagi lastnih izkušenj zagotovi celo zvezdnica resničnostnih šovov Kourtney Kardashian.

42-letnica je priznala, da sta ona in njen zaročenec Travis Barker sodelovala v ajurvedskemu čiščenju, ena od sestavin tega pa je bil tako imenovani seksualni post ali povedano drugače: daljša namerna spolna vzdržnost v zvezi. Priznala je, da se ji je zadeva sprva zdela nora, vendar je na dolgi rok izboljšala njuno razmerje, še posebej pa seksualno življenje.

Beseda strokovnjakinje

"Seksualni post je en od načinov, s katerim pari ponovno prižgejo iskrice strasti v zvezi," je prepričana tudi psihologinja Madeleine Mason Roantree in svetuje: "Predsvem je priporočljiv za pare, kjer je seksualno zadovoljstvo (ne glede na razlog) na zelo nizki stopnji. Trik je v zavestnemu odrekanju seksu in vsi vemo, da so prepovedane stvari načeloma najmamljivejše." 

Pozitivna izkušnja

O učinkovitosti zadeve je pripovedoval tudi anonimni moški, ki je dejal, da sta s soprogo poročena tri mesece, a redno prakticirata spolno abstinenco: "To je popolnoma spremenilo najin odnos," je dejal in pojasnil, da med tednom spita v ločenih spalnicah, ob koncu tedna pa noči preživljata v skupni postelji:

"Način je odličen za dober spanec med delavnikom, s tem se izboljša počutje, kar nedvomno vpliva na razmerje. In ko nastopi konec tedna sva oba spočita ter se lahko povsem posvetiva drug drugemu. Hkrati je med nama vedno prisotno pričakovanje, ki krepi seksualno energijo in tudi privlačnost." Post je opisal kot dieto 5:2 in dodal, da je lahko izjemno koristen za vse, ki delajo od doma.

"Kadar oba partnerja delata od doma, se kaj hitro zgodi, da se vzburjenje izgubi. Kadar postelje ne delita vsak dan, pa se strast hitro vrne v odnos," je nadaljeval.

"V tem tiči odgovor na vprašanje, zakaj ima spolna abstinenca tako pozitiven učinek na življenje parov. Ti v končni fazi ugotovijo, da je tisto, kar jim ni vedno dosegljivo, najbolj privlačno," je povedala Masonova.

Nadgradnja posta

Masonova ob tem priporoča še dodatne vaje, ki okrepijo učinke posta:

"Priporočila bi vajo z imenom fokus na čutila, za katero bi si pari morali vzeti vsaj približno eno uro na teden," navaja terapevtka in pojasnjuje, kako izvajati vajo:

"V prvem koraku se na telesu drug drugega dotikajta neerogenih con, a brez poljubljanja. Nato iz tedna v teden širita dotike na erogene cone, na dan, ki sta ga izbereta za konec seksualnega posta, pa pojdita do konca.

Vaja je razdeljena na nivoje, ki jih par prehaja iz tedna v teden ali iz dneva v dan. Odvisno od dolžine abstinence."

S tem se okrepi intimna povezava med partnerjema, prebuja pa se ogromno prej nepoznanih občutkov. Način je dobrodošel pri premagovanju številnih seksualnih težav: od erektilne disfunkcije do vaginizma, nizkega libida in slabega razpoloženja. Prav tako pozitivno vpliva na seksualni nagon obeh partnerjev.

"Mislim, da bi moral seksualni post in omenjeno vajo poskusiti vsak par, kajti z njim ne samo, da krepi seksualno iskrico, temveč tudi širi spolni repertoar," besede psihologinje povzema Independent.

Preberite še: Kaj vse počne moški, ki je dolgo prikrajšan za spolne radosti

Morda vas zanima tudi: Odziv na zaroko Kourtney in Travisa: Scottu se meša. Z njim je res hudo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)