Štirje dokazi, da je spolna abstinenca super stvar

Obdobje brez seksa je idealna priložnost za spoznavanje sebe.

7.9.2017 ob 11:35

postelja_ThinkstockPhotos-683410602.jpg

Nobenega dvoma ni, da je seks dober za dušo in telo, a tudi obdobje, ko v spalnici iz takšnega ali drugačnega razloga vlada mrtvilo, ima svoje prednosti. Poglejte štiri pozitivne plati spolne abstinence.

Boljša forma, več samozavesti

V obdobju brez seksa se prioritete spremenijo, zlasti pripadnice nežnejšega spola več pozornosti namenjajo vadbi, zdravi prehrani ter drugače skrbijo zase in se razvajajo, vse to se v končni fazi odraža v boljši telesni formi, izboljšani samopodobi in višji samozavesti, kar je nedvomno dobra popotnica za tedaj, ko bo sušno obdobje minilo.

Nudi priložnost za spoznavanje svojega telesa

Kar je nedvomno koristno za vse, ki v družbi partnerja le težko ali sploh ne doživljajo orgazma. Čas, ko je seks nekoliko potisnjen v ozadje, nudi odlično priložnost za raziskovanje lastnega telesa in odkrivanje dotikov, ki vodijo do užitka. Tudi v dvoje, ko bo za to znova priložnost.

Čas za sprostitev in pomiritev

Kljub temu, da ima življenje v paru številne prednosti, je hkrati lahko zelo naporno. Potrebnega je veliko usklajevanja in kompromisov. Spori, tudi glede spolnega življenja, so praktično neizbežni. Brez seksa ni drame in je to zato idealen čas za pomiritev ter za sprostitev. Da je strah pred nezaželeno nosečnostjo odveč, najbrž ni treba posebej poudarjati.

Bolj boste cenili seks

Šele tedaj, ko nam določene stvari niso na voljo, jih začnemo resnično ceniti. Ko bo sušno obdobje končno minilo, bodo igrice intenzivnejše. Zlasti, če boste predah dodobra izkoristili in med njim resnično spoznali svoje telo.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)