Kdaj ga obdržati (za vedno)

Nemogoče je napovedati, kaj nam bo prinesla prihodnost, lahko pa predvidimo, kam nas pelje partnerski odnos.

19.10.2018 ob 4:00

moski_zenska_par_ljubezen_romantika_soncni_zahod.jpg

Menite, da ste našle pravega, a se vseeno bojite razočaranja? Nikoli ne moremo vedeti, kaj nam bo prinesla prihodnost, lahko pa ocenimo, ali si moški, ki smo mu odprle srce, zasluži naše zaupanje in predanost. Če vaš izbranec ustreza spodnjim kriterijem ali pa vsaj večini, se mu lahko mirno prepustite, svetujejo ameriški strokovnjaki.

Če vas med pogovorom gleda naravnost v oči in venomer išče stik z vami, je nedvomno vreden vaše pozornosti. Jasno je, da ga ne zanima samo seks, želi si spoznati vašo dušo, značaj, ko nekaj pripovedujete, mu ne zmanjka podvprašanj.

Je samozavesten, a ne vzvišen, lastnost, ki jo vsekakor gre ceniti: je nežen, a se zna postaviti zase in svojo partnerico, ko je treba.

Tu lahko preidemo do inteligence, ki je vsekakor atribut, a je ne smemo zamenjevati s predrznostjo: lepo je sprejemati nasvete in upoštevati mnenje druge osebe, ki je vedno pripravljena pomagati, vendar nikakor ne sme vsiljevati svojega mnenja.

Podobno gre ceniti tudi njegovo prizemljenost: ambicije so vsekakor zaželene, nujne, sanjarjenja pa odpadejo. Načrti, ki nimajo realnih možnosti za uresničitev, lahko ovirajo vajine skupne cilje, z moškim, ki se zaveda svojih sposobnosti, pa boste mnogo mirnejše in varnejše.

Prepiri so neizogibni ...

Vsak par se kdaj znajde sredi prepira, to drži kot pribito. Prepiri so marsikdaj povsem nesmiselni, in kdor zmore popustiti zavoljo ljubega miru, je pravi mojster. Če je vaš izbranec pripravljen obdržati jezik za zobmi samo zato, da vas ne razburi, je občudovanja vreden. Obenem pa je venomer pripravljen na reševanje problemov ali tolažbo, ko vam je hudo: življenje je nepredvidljivo, zato je pomembno, da imamo ob sebi osebo, na katero se lahko zanesemo.

Nesebičnost je še ena vrlina, ki jo gre ceniti: če vas partner vedno postavi na prvo mesto, je to dokaz prave ljubezni in pripravljenosti, da vas osrečuje. Ali v postelji ali v drugih sladkostih življenja.

Vas zna nasmejati? Zanesljivo je pravi za vas, kajti odnos brez humorja je nesmiseln. Pozitivna naravnanost je orožje, ki lahko pomaga tudi v najhujših trenutkih, zato se ne otepajte priložnosti za smeh.

Pa še nekaj praktičnih ...

Ljubezen gre skozi želodec, kuhanje pa lahko pričara tudi mir v hiši. Če zna vaš izbranec torej kuhati in vas tako razbremeniti vsaj enega od vsakdanjih opravil, ga nikar ne odganjajte. Če pa mu ni odveč niti preostalo gospodinjenje, ste zadeli v polno.

In še, spoštujte partnerja, ki spoštuje sebe in svoje telo: moški, ki so redno telesno dejavni in si radi vzamejo čas za rekreacijo, imajo zdrav pogled na življenje, so samozavestni in običajno tudi – dobri v postelji.

Avtorica: E. B.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)