V hrvaško mestece Rovinj prihaja Weekend Media Festival 2022

Od 22. do 25. septembra se bo v Rovinju odvijal Weekend Media Festival 2022, ki vsako leto gosti strokovnjake s področja medijev, odnosov z javnostmi, informacijske tehnologije, glasbe, gospodarstva in inovacij.

8.9.2022 ob 3:13 | Foto: Unsplash | Avtor: S. S.

V hrvaško mestece Rovinj prihaja Weekend Media Festival 2022

Letošnja petnajsta izvedba Weekend Media Festivala bo v prostorih stare tobačne tovarne v Rovinju in bo med drugim gostila strokovnjaka za mednarodno varnost Yossija Melmana, ekonomista Vuka Vukovića in mlado grafično oblikovalko Ghado Wali.

Ustvarjalno, oglaševalsko in medijsko srečanje bo skozi več kot 35 predavanj in razprav obiskovalcem ponudilo nova znanja, ki slonijo na izjemnih karierah in dosežkih letošnjih predavateljev. 

Program se bo začel s pogovorom med urednikom tednika Express Igorjem Alborghettijem in že prej omenjenim izraelskim novinarjem in publicistom Yossijem Melmanom.

Nikola Dešković, ustanovitelj podjetja AutoScout24, prvega spletnega podjetja, ki se ukvarja s promocijo in oglaševanjem rabljenih avtomobilov, bo spregovoril o ključnih korakih pri ustanavljanju podjetja. Alan Sumina, ustanovitelj in direktor Nanobita, bo izpostavil pomen in vpliv video iger.

O trenutnih gospodarskih trendih in recesiji, ki nas čaka leta 2023, bo spregovoril ekonomski analitik Vuk Vuković.

Soustanovitelj blockchain podjetja Solrise Filip Dragoslavić, direktor podjetja Electrocoin Nikola Škorić in generalna direktorica NEAR Balkans Ida Pandur pa bodo pojasnili, zakaj splet 3.0 velja za digitalno prelomnico.

Ena najvznemirljivejših zgodb na festivalu bo zagotovo pogovor med Nikolo Pavešićem iz Infobipa in Michaelom Seldenom iz Finless Foods, enega najzanimivejših prehrambno-tehnoloških start-upov na svetu.

V okviru dogodka Weekend Media Festival bo letos potekal tudi Zlati boben 2022 – festival, ki nagrajuje najboljše ideje, najuspešnejše kreativne ekipe in posameznike, ki inovativne ideje učinkovito uresničujejo in s tem puščajo pečat v oglaševalski industriji. 

Glavna tema letošnjega festivala je Ponovna povezava in ob tej priložnosti bo občinstvo imelo priložnost spoznati Ghado Wali, mlado TED govornico.

V Rovinju se bo predstavil tudi Fabio Seidl, direktor globalnega kreativnega razvoja pri Meti, ki je odgovoren za svetovne kampanje za znamke, kot so Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger in Quest.

Poleg vrhunskih predavateljev in odličnih izobraževalnih vsebin Weekend Media Festival slovi tudi po impresivnem zabavnem programu. Tako bo na največji regionalni konferenci nastopila največja zvezda v regiji Konstrakta, in sicer ob spremljavi zasedbe Zemlja Gruva.

Vse informacije in najnovejše novice o festivalu najdete na spletni strani, na instagramu in facebooku.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)