To je najboljši čas za pošiljanje svojega življenjepisa za novo službo

Ob tem času bodo tvoje možnosti za uspeh boljše.

10.6.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

To je najboljši čas za pošiljanje svojega življenjepisa za novo službo

Čeprav se že bliskovito bližamo poletju, smo trenutno lahko priča porastu odprtih delovnih mest, ki so odlična priložnost, da še pred dopustom pričneš z novo kariero. Sveži začetki in osebni izzivi so vedno dobrodošli in če tudi ti razmišljaš o tem, da bi se prijavila na novo delovno mesto, si se znašla na pravem mestu.

Verjetno že veš, kako deluje postopek novega zaposlovanja v podjetjih. Najprej razpišejo oglas za novo delovno mesto, nato pa zbirajo prijave do določenega datuma. Kandidati pošljejo svoje življenjepise, nato pa v podjetju odločijo, katerega izmed njih bodo poklicali na razgovor.

Marsikdaj se zgodi, da prijavljeni kandidati na svojo prijavo nikoli ne dobijo odgovora. A to ne pomeni nujno, da njihove kompetence za delovno mesto niso bile primerne. Morda so prijavo le poslali ob napačnem času.

Pozno zvečer ali zgodaj zjutraj

Portal Huffington Post namreč piše o raziskavi organizacije TalentWorks, ki se je osredotočila na vprašanje pomembnosti časovnega okvira, v katerem oddamo prijavo za novo službo. Pod drobnogled so vzeli 1610 prijav za delo v različnih podjetjih in za najrazličnejša delovna mesta.

Ugotovili so, da imajo prijave, ki v spletne nabiralnike delodajalcev prispejo pred deseto uro zjutraj občutno povečajo možnost, da bodo pošiljatelji povabljeni na razgovor. Prijave, poslane med šesto in deseto uro zjutraj, imajo namreč kar 13 odstotkov večjo možnost, da jim bo sledilo povabilo na razgovor.

 

Nasprotno pa bodo življenjepisi, poslani okrog pol osme ure zvečer, najverjetneje spregledani. Le trije odstotki kandidatov, ki se prijavijo ob tej uri oziroma po koncu delovnega dne, dobijo odgovor. Najboljši odziv prejmejo prijave, ki so poslane pozno zvečer ali ponoči ali pa zgodaj zjutraj, saj so delodajalcem, ki svoje poštne nabiralnike pregledujejo zjutraj, ko pridejo na delo, najbolj vidne.

Pomembno pa je tudi, koliko časa mine od dneva razpisa delovnega mesta pa do končnega datuma. Delodajalci bodo najverjetneje najbolj pozorni na tiste kandidate, ki se prijavijo najprej. In če bo kateri izmed prvih primeren, kasneje dospelih življenjepisov sploh ne bodo več pregledovali. Tako si avtomatsko povečaš možnosti za zaposlitev, če se na razpis čim hitreje odzoveš. Saj veš, rana ura, zlata ura!

Preberite še: Emilija Stojmenova Duh: Slovenci smo digitalno nepismeni in to me zelo skrbi

Morda vas zanima tudi: Maja Kosi, ustvarjalka pasje mode: Obleka ne naredi samo človeka, temveč tudi psa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)