Če boš to vprašanje postavila na razgovoru za službo, te bodo zagotovo zaposlili

Jesen je odlična priložnost za nove začetke in morda te doleti tudi kakšen razgovor za novo službo.

26.8.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

Če boš to vprašanje postavila na razgovoru za službo, te bodo zagotovo zaposlili

September je že od nekdaj veljal za tisti mesec v letu, ko vse začnemo znova. Konec počitnic, novo šolsko leto, novi izzivi. Morda je zato ravno zdaj pravi čas, da se oddaš prijavo za novo službo v podjetju, kjer si si že od nekdaj želela delati. Držimo pesti, da te povabijo na intervju, spodaj pa ti pomagamo, kako se na njem kar najbolje odrezati.

Na portalu Miss7 pravijo, da po prvih nekaj minutah razgovora za službo to, kaj poveš, le v 7 odstotkih odloča o tem, ali te bodo zaposlili ali ne. Veliko več pozornosti naj bi odločevalci imeli na tvojem tonu glasu, tvojem videzu in mimiki. Če boš tako dajala vtis, da si samozavestna in prepričana vase, imaš odlične možnosti, da zasedeš pozicijo, za katero kandidiraš.

Po mnenju @brookerxyz, uporabnika Tiktoka, pa obstaja stavek, ki ga lahko izrečeš na razgovoru, ki ti skoraj zagotovo garantira, da boš zaposlena. Pravzaprav gre za vprašanje, ki naj bi bilo tako premišljeno, da bo odločevalce o tvoji prihodnosti gotovo presenetilo. Z njim boš namreč pokazala, da si resna kandidatka in da si želiš na delovnem mestu zares uspeti. Preveri v spodnjem videu!

@brookerxyz

#jobinterviewtips #job #jobinterview #employment #tips #lifehack

♬ original sound - BGreer

Ko torej pride do zadnjega dela intervjuja, kjer te bodo v podjetju vprašali, če imaš tudi ti za njih kakšno vprašanje, to možnost vedno izkoristi. Vprašanje, ki ga predlaga uporabnik Tiktoka pa se glasi: »Če čas prevrtimo za pol leta ali leto naprej in si zamislite zaposlenega na tej poziciji, ki službo opravlja odlično, kaj imate v mislih?«.

To vprašanje bo odločevalce gotovo presenetilo in brez dvoma si te bodo dobro zapomnili. Lahko pa vprašaš tudi kaj v smislu »kaj pričakujete od zaposlenega na tej poziciji, da opravi vsak dan?«. Skratka, ne boj se zastaviti vprašanja o poziciji, za katero kandidiraš. Na Mičninem uredništvu pa seveda stiskamo pesti, da ti bo na razgovoru šlo odlično!

Preberi še: Prazen račun, do plače pa še cel teden? Pet razlogov, zakaj ti denar prehitro polzi iz rok

Morda te zanima tudi: Strokovnjak razkriva, koliko stane objava slovenskih TikTokerjev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)