9.4.2023 ob 7:30 | Foto: Osebni arhiv | Avtor: Melita Meršol
»To ni poklic. Gre za način življenja,« je prepričan mladostni in svetovljanski vizionar, ki je leta 2003 uresničil svoje sanje in odprl restavracijo Cubo, eno najboljših v naši prestolnici. Neprekosljivo dve desetletji.
V resnici sinonim za – vsakič znova – čarobno izkušnjo. V gastronomskem in človeškem smislu.
Boštjan Trstenjak nam je, med strežbo gostom (prav ste prebrali, saj kot pravi, ni šef, temveč sodelavec natakarjev in kuharjev, op. p.), prijazno zaupal nekaj svojih razmišljanj.
Če bi se ponovno rodil, bi bil ... GOSTILNIČAR.
Vodilo, ki se ga dosledno držim ... GOST JE KRALJ!
Najljubši posladek iz otroštva ... SOLNOGRAŠKI ŽLIČNIKI MOJE MAME.
V domačem hladilniku imam vedno ... JAJCA.
Jed, ki se je nikdar ne naveličam ... GOVEJA JUHA.
Restavracija, ki me je v svetu prevzela ... IL SALUMAIO DI MONTENAPOLEONE V MILANU.
Glasba, ki si jo privijem na ves glas ... ENA BOLHA ZA POMOČ – AVSENIKI/MOJA TRILETNA HČERKA.
Izziv za prihodnost ... CUBO DO NEBA.
Umetnost mi pomeni ... VELIKO.
Zanimajo me ... CUBO IN ŠE ENKRAT CUBO.
Ko potrebujem navdih ... SE USEDEM ZA MIZO S SVOJO EKIPO IZVRSTNIH KUHARJEV ALI S PRIJATELJEM MATEVŽEM KMETOM.
Najljubši del dneva ... JUTRO.
Konec tedna je zame ... ČAS ZA DRUŽINO.
Želim si ... ŽIVETI VSAJ STO LET.
Družina ... JE VELIKA: MOJA ŽENA SARA IN PET LJUBKIH OTROK.
V življenju je treba reči da stvarem ... KI JIM DRUGI REČEJO NE.
Preberite še: Kako si izpogajati višjo plačo in česa na takšnem pogovoru raje ne izustite
Morda vas zanima tudi: Ljerka Bizilj: Ko sem prišla v parlament, sem doživela šok
oddajte komentar