Ana Roš odkrito o ključnem trenutku materinstva

V iskrivi debati na prireditvi Ona 365 je Ana Roš spregovorila o hčerki.

7.4.2023 ob 9:17 | Foto: Črt Piksi | Avtor: Da. M.

Ana Roš odkrito o ključnem trenutku materinstva

Sinoči je v Veliki dvorani Grand Hotela Union potekala prireditev Ona 365. Med deseterico žensk, ki so v preteklem letu pomembno zaznamovale slovensko družbo, in jih je izbrala naša žirija, so bralke in bralci letos pomagali izbrati zmagovalko, Ono 365 za leto 2022.

To je postala Eva Pogačar, zdravnica, specialistka anesteziologije in reanimatologije, gorska reševalka in predsednica Strokovnega centra Rdečega križa Slovenije.

Prireditev sta povezovala Miha Šalehar in Bernarda Žarn, s svojimi govori sta povabljence nagovorila direktorica medijske hiše Delo Nataša Luša in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. 

Del programa pa je bila tudi izjemno zanimiva in hkrati sproščena debata, kjer sta Miha Šalehar in Bernarda Žarn razpravljala s filozofinjo in sociologinjo dr. Renato Salecl, Ono 365 v letu 2011, chefinjo svetovnega slovesa Ano Roš, Ono 365 v letu 2017, ter Metodom Pevcem, režiserjem, scenaristom, igralcem in pisateljem.

Pri temi o odtujenosti je Ana Roš zaupala, da se je morala pred časom ustaviti in posvetiti hčerki. »Imela sem ogromno projektov, službeno potovala po svetu, prejemala priznanja, doma pa mi je hči rekla, da ne more več, da bo prekinila šolanje. Takrat sem se ustavila, zamislila. Videla sem, da ni ok. In ko otrok trpi, tudi mama trpi. Posvetila sem se samo njej. In za to mi nikakor ni žal. Lahko rečem, da je bil to zame najbolj pomemben trenutek v vlogi mame,« je povedala svetovno priznana kuharska mojstrica. 

Preberite še: Ona 365 za leto 2022 je postala zdravnica in gorska reševalka Eva Pogačar

Morda vas zanima tudi: Mama Kate Middleton je v resnih težavah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)