Kako vam lahko nos pomaga izbrati sorodno dušo

Tega najbrž ne bi pričakovali.

2.4.2017 ob 5:20

odporno.jpg

Dandanes ni kar tako najti tistega pravega. In da je vse skupaj še težje, na vas pritiskajo tete, babica, tudi mama. Vi pa se sprašujete: "Je to privlačen mladenič, ki se je zadnjič v trgovini spogledoval z mano? Morda oni, ki mi je nasproti sedel na vlaku? Bo to končno ta, s katerim sem se preko spleta zmenila za zmenek?" A čeprav ste pri odločanju pozorni na nešteto malenkosti, najbrž niste storili čisto vsega, da bi res pravilno izbrali. Ustavite se za sekundo in se prenehajte obremenjevati s tem, kaj boste oblekli, rekli in kam se bosta odpravila. Raje globoko vdihnite ter se poglobite v študijo, katere rezultati namigujejo, da bo za vse skupaj poskrbelo vaše telo. Natančneje, imunski sistem. Kot so zapisali v publikaciji Nature, je tisti pravi določen z genetskim kodom.

Sledite nam tudi na Facebooku. 

Pa poglejmo, kaj famozna študija pravi

Takole so zapisali strokovnjaki: "Vsak ima v telesu sistem levkocitnih antigenov, imenovan HLA kompleks. Prav ta organizmu pomaga zaznavati tujke v obliki virusov in bakteriji ter vpliva tudi na privlačnost." 
Pod drobnogled so vzeli 254 parov, med katerimi so preverjali stopnjo privlačnosti. Izkazalo se je, da je ta najvišja med posamezniki, katerih HLA kompleksi se najbolj razlikujejo. Prav tako je bila med njimi takoj opazna spolna privlačnost, oziroma želja po razmnoževanju, če se lahko tako izrazimo.
Torej, nasprotja se vendarle privlačijo (morda je s tem narava poskrbela tudi za preprečevanje incesta).

Strokovnjaki so dokazali še, da je ljudem mnogo bolj prijeten naravni vonj tistih, z različnim antigenom kot onih, kateri HLA je podoben njim lastnemu.
Kako vam to lahko pomaga? Najprej se prenehajte obremenjevati s tem, kako je nekdo oblečen in kako se obnaša ter zaupajte svojemu telesu, da opravi svoje. In ko naletite na nekoga, katerega vonju se ne boste mogli upreti, ga obdržite v svojem življenju.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)