Kako lahko sramne dlake ogrozijo zvezo

Za nekatere moške so odločilen dejavnik.

8.5.2017 ob 10:37

depilation.jpg

Naj gre za povsem pobrite intimne predele, le pristrižene sramne dlake, natančno urejene črtice ali druge vzorčke, verjeli ali ne, sramne dlake vplivajo tako na življenja žensk kot tudi moških, natančneje na zveze in odnose. Ko gre za gozdiček tam spodaj, so pripadniki različnih spolov na istih bregovih: oboji mu namenjajo veliko pozornosti.

Več zanimivih dejstev vas čaka na Facebooku.  

Kot je odkrila anketa, ki so jo s pomočjo družabnih omrežji izvedli pri Cosmopolitanu in v kateri je sodelovalo 4.146 moških, starih od 18 do 35 let, imajo pripadniki močnejšega spola glede (ne)poraščenosti stroga merila.

Izkazalo se je, da 46 odstotkov moških najraje vidi golo žensko spolovilo. 30 odstotkov vprašanih je povedalo, da prisegajo na pristrižene dlačice, 12 odstotkov pa, da jim sapo vzamejo lične črtice.

Ne samo to

To morda še ni tako nenavadno, presenetljivo pa je, da je 40 odstotkov v anketi sodelujočih povedalo, da so svoje drage prosili, naj si dlačice uredijo drugače, natančneje po njihovem okusu. In še nekaj: 30 odstotkov vprašanih je izjavilo, da so prav sramne dlačice tiste, na podlago katerih se odločijo, ali se bodo z njihovo lastnico še sestajali ali ne. Na vprašanje, zakaj imajo raje ženske z malo ali celo tiste, ki so povsem brez njih so povedali, da jim je tako preprosto ljubše, en od sodelujočih pa je priznal: "Čutiti ali celo videti jih pod hlačkami zame preprosto ni seksi in privlačno."

Seveda je urejanje intimnega področja povsem stvar osebne izbire. Tako, kot ni nič narobe z urejenimi dlačicami, ne bi smelo biti nič narobe z naravnim videzom.

Še več, nekateri strokovnjaki celo trdijo, da povsem depilirani intimni predeli predstavljajo višje tveganje za okužbe in vnetja spolovil. Konec koncev, namen sramnih dlak ni (oziroma naj ne bi bil) osvajanje in zadrževane partnerja. Varujejo namreč zdravje ter tudi čistočo spolnih organov, prav to bi morale imeti v mislih vse ženske, ki so odločajo za tako imenovano brazilsko depilacijo. Ter ne tega, kaj na poraščeno intimo poreče dragi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)