Kako joga vpliva na strast

Morda se boste sedaj tudi sami vpisali na tečaj te oblike vadbe.

31.5.2016 ob 1:30

joga1.jpg

Prva misel ob besedi joga je najbrž tudi pri vas, tako kot pri večini,  gibčnost telesa ter mirnost duha. Ne pomislite pa, da vam lahko ta oblika vadbe pomaga pri spolnem življenju. Ne samo, da bo telo po njeni zaslugi bolj gibčno, pozitivno vpliva tudi na čustva in energijo, s tem pa odpira novo dimenzijo spolnosti.  Poglejte zato štiri odgovore na vprašanje, zakaj je joga dobra za seks. 

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku.

Krepi vas tam spodaj

Joga krepi vse mišice, kar velja tudi za mišice medeničnega dna. »Več vaj, kot boste namenili tem, lažje dosegljivi ter močnejši bodo orgazmi,« meni Becky Jeffers, seksologinja in direktorica klinike za ženske bolezni v Chicagu.

Krepi samozavest

Mirne misli in osredotočenost na dihanje med izvajanjem položajev pri vadbi joge pomaga ozaveščati lastne občutke in potrebe, hkrati pa z njihovo pomočjo vse bolj sprejemate sebe ter svoje telo. Vse to krepi samozavest, ki je ključ do kvalitetne in zadovoljujoče spolnosti.

joga2.jpg

Blaži bolečine

Spolni odnos je včasih vir bolečin. Morda zaradi nenavadnih poz ali zgolj zaradi preobremenjenosti in s tem napetosti v mišicah. Prav joga pa mišice sprošča, tako blaži bolečine in ob rednem izvajanju nudi vedno prijetno seksi izkušnjo.

Razplamti strasti

Določeni položaji stimulirajo energijske centre, čakre, ki so zaslužne za boljše spolno življenje. »Če čakre delujejo normalno, lahko pričakujete živahno dogajanje v postelji,« trdi vaditeljica joge Ellen Barrett.

Najpomembnejša seksi čakra se nahaja na dnu hrbtenice, druga je tik nad genitalijami, tretja nekaj prstov pod popkom in četrta na področju srca. Joga poskrbi, da so vse maksimalno oskrbovane s krvjo in vitalno energijo ter povsem aktivirane. Njihova aktivacija pozitivno vpliva zlasti na um, saj znižuje spolne zavore in pripomore k eksperimentiranju v spalnici.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)