Kaj si moški v resnici mislijo o seksu na prvem zmenku

Seks na prvem zmenku da ali ne? Večna dilema. Kaj pa o njem menijo resnični moški?

16.5.2019 ob 3:55

par_seksi_kavc_micna.jpg

Časi se spreminjajo. Tudi kar zadeva zmenke. A medtem ko si nekatere nove smernice utirajo pot čisto neslišno in spontano, se pri drugih vedno znova pojavljajo vprašanja.

Tudi ko gre za seks na prvem zmenku. Kako je z njim v sodobnem času ? Kako hitro je prehitro in ali je intimno spoznavanje na prvem srečanju sploh sprejemljivo? Kaj v resnici o tem menijo moški?

Da bi vsaj nekoliko razblinili dilemo, so na portalu Your Tango povprašali resnične junake, kakšen je njihov pogled na dotično zadevo.

In povedali so tole:

Seks je sprejemljiv, a veliko je odvisno tudi od tipa ženske

"Najbrž bom deležen veliko graje zaradi tega, kar bom povedal," je začel 27 letni Ben in nadaljeval:

"Sestajal sem se z mnogimi umetniškimi dušami in te so mnogo bolj sproščene ter svobodnega duha, tudi kar zadeva spolnosti. Kot moškemu mi veliko pomeni biti z nekom, ki je brezskrben in neomejen. Včasih je kemijo mogoče začutiti takoj. Zato: da, mislim, da se je seks na prvem zmenku sprejemljiv … s pravo žensko. Ne mislim, da gre za izziv ali da vpliva na nadaljni razvoj odnosa. In ne trdim, da so mu naklonjene samo umetnice. Govorim čisto iz lastnih izkušenj."

"Seks na prvem mestu je predvsem povezan s tem, kako močno me nekdo privlači in če nekoga privlačim tudi sam," meni Mark, 25 let. "V tem smislu me pritegnejo ženske, ki izstopajo po seksapilu.  In če je močna kemija ter naslednje jutro ni nikomur žal, zakaj pa ne?"

"Privlačim te, ti privlačiš mene in oba sva odrasla, kajne? To, ali bo šlo do postelje, je odločitev dveh in če si oba želita, zakaj ne?" Josh, 33 let.


Nekaj je na ženskah, ki počakajo

Skratka, s seksom na prvem zmenku ni prav nič narobe, menijo nekateri. A več je takšnih, ki verjamejo, da je z njim bolje počakati in takole utemeljujejo svoje mnenje:

"Ko sem bil prvič na zmenku z dekletom, ki mi je bilo resnično všeč, sem bil prepričan, da me bo povabila k sebi domov. In ker me ni, sem bil prijetno presenečen, čeprav bi z veseljem odkrival njeno telo. A spoznal sem, da tudi sam želim počakati in bolj, kot sem se trudil, da bi vendarle prišla na naslednjo stopnjo, bolj me je privlačila," Ethan, 29 let.

"Prava osvežitev je spoznati nekoga, ki se mu ne mudi. Ki noče vsega naenkrat. Ne trdim, da je ženska, ki je za seks na prvem zmenku, lahka. Vendar me veliko bolj privlačijo tiste, ki se dobro zavedajo moči pričakovanja. Ne mislim, da tista, ki je za seks po prvem zmenku, nima več kaj za ponuditi. Sploh ne, a vseeno je čudovito hoditi po korakih in počasi spoznavati nekoga," Tony, 31 let.

"Ko sva se s sedanjim dekletom prvič sestala, sva zapustila bar in se pred lokalom strastno poljubljala. Prepričan sem bil, da bo sledil seks, a na koncu me je vprašala za telefonsko številko in poklicala taksi, ki jo je odpeljal domov. Bil sem zmeden, vendar sem celo noč mislil nanjo. Ko mi je naslednji dan pisala, me je zanimala še bolj. Bilo je nepričakovano in čudovito počakati. Ni mi žal," Matthew, 26 let.


Ne moreš se sestajati z dekletom, ki jo prvo noč odpelješ domov

So pa tudi takšni, ki sicer niso proti, a so prepričani, da ženska, ki je prehitro za seks, ni primerna za resno zvezo …

"Če želi seks na prvem zmenku, sem za. A naj ne pričakuje, da jo bom naslednji ali še kdaj poklical," Travis, 23 let.

"Mislim, da večina moških tega ne bi priznala, saj nočejo izpasti mehki in čustveni, a v resnici nočejo seksa na prvem zmenku. Dobro, nekateri s tem nimajo težav, a več je takšnih, ki se le širokoustijo, da bi po prvi skupni pijači brez težav skočili v posteljo. Nočemo tega. Hočemo čakati. Hočemo spoznavati. Hočemo vas voziti na precenjene večerje in se za vašim hrbtom pritoževati. Hočemo, da nas zavračate, kajti ko se seks končno zgodi, je tako seksi," Sam, 29 let.

"Saj poznate frazo: nočne dame ni mogoče spremeniti v gospodinjo. Ne trdim, da je tista, ki nima težav s seksom na prvem zmenku, prostitutka, a mislim, da je v tem reku veliko resnice.  Če bom seksal na prvem zmenku, super, a je nikoli ne bom videl v vlogi resnega dekleta. Vedno bo tista, ki se je vdala na prvem zmenku," Queen, 26 let.

Presenečeni? Niste edini. Kajti očitno je čakanje na seks najbolj seksi sestavina zmenkovanja.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: To na prvem zmenku počnejo ženske, ki moške zagotovo očarajo Ali pa: Če se želita res spoznati, vprašaj to

Preberite še: 7 dokazov, da je med vama res močna kemija


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)