Kaj pomeni, če v razmerju potrebujete čas zase

V resnici prav nič slabega.

11.6.2017 ob 5:15

sami.jpg

V vsakem razmerju je treba poiskati ravnovesje. Med različnimi značaj, potrebami, željami ter tudi med časom, ki ga partnerja preživljata skupaj in vsak zase.

Ko namreč faza medenih tednov (saj veste, tista, v kateri si ne želita nič drugega, kot biti skupaj), mine, prideta do točke, ko je pozornosti in skupnega časa lahko preveč. A brez skrbi, vajina zveza ni obsojena na propad. Prišli ste le v fazo, v kateri osebni prostor in čas, ki je namenjen samo vam, znova postaneta prioriteti.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

Koristi vam in zvezi

To, da ne tičita stalno skupaj ne pomeni, da se ne ljubita več ali celo, da se ne bi smela poročiti. Pomeni pa, da sebe postavljate na prvo mesto in stvari počnete samo zase, sprejemate odločitve, ob katerih se počutite čudovito v svoji koži, si dovolite lastno osebnostno ter mentalno rast, s tem pa koristite tudi zvezi.

Povsem mogoče je, da sta z dragim sorodni duši, da sta idealen par, a še vedno sta dve samostojni osebi. Sta individuuma s svojimi interesi, željami in cilji, dopuščanje osebnega časa v razmerju vama omogoča, da se v njih udejstvujeta, četudi jih ne delita.

On rad kolesari, vi ste privrženi jogi, vi bi se radi sestali s prijateljicami, on bi si s svojo družbo ogledal tekmo.

Neprestano druženje duši

Z življenjem izven razmerja boste ohranili lastno identiteto. Pomagalo vam bo ostati zvesti sebi in se ne boste v celoti podredili odnosu. To je ključ do sreče in srečnejši, kot boste vi, srečnejši bo vaš parter in uspešnejša bo vajina zveza.

Zavedanje, katere so samo vaše potrebe in želje (ter pripravljenost upoštevanja partnerjevih), bo nedvomno postavilo prave temelje, na teh bosta lahko zgradila močno in uspešno razmerje. Skratka: nenehno druženje duši in ne razveseljuje, zato se morata včasih drug od drugega nekoliko odmakniti.

Zasebni čas je lahko karkoli: kopel v tišini po napornem dnevu, konec tedna s prijateljicami ali nekaj dni z družino. Samo ne bojte se dragemu povedati, da potrebujete nekaj trenutkov, uric ali dni zase. In jih seveda omogočite tudi njemu.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)