Ti znaki izdajajo žensko, ki redno doživlja orgazme

Ženske, ki redno doživljajo orgazme, izdaja oprav posebna značilnost.

22.11.2022 ob 7:46 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ti znaki izdajajo žensko, ki redno doživlja orgazme

Uporaba krem, losjonov, serumov in drugih kozmetičnih ter negovalnih preparatov ni edini načini za ohranjanje negovane, gladke in mladostne polti.

Velik vpliv nanjo imajo tudi prehrana, primerna hidratacija, dovolj počitka, čim manj stresa, izogibanje nezdravim razvadam kot je kajenje in … redno doživljanje orgazma, piše HelloGiggles.

Prav slednje je potrdila raziskava, v katero je bilo vključenih 40 odraslih žensk. V njej se je izkazalo, da obstaja močna povezava med hormoni, ki se sproščajo med intimnim aktom oziroma orgazmom in zdravjem kože.

Kaj stoji v ozadju?

Dermatologinja Ava Shamban je najprej izpostavila povezavo med orgazmom in povečanim pretokom krvi.

S približevanjem spolnemu vrhuncu namreč srčni utrip narašča, kar pomeni, da po telesu hitreje teče kri, s tem vse celice dobijo več kisika in hranljivih snovi, ki pripomorejo k obnovi in zaščiti kože.

Orgazem preprečuje nastanek aken

Ne samo, da se med spolnim vrhuncem pospeši krvni pretok, poveča se tudi izločanje hormona sreče oksitocina in znižuje količina kortizola.

"Kortizol je stresni hormon, ki je tesno povezan z višjim tveganjem za nastanek aken in drugih vnetnih stanj na polti, lahko pa poslabša tudi luskavico ter ekceme," pojasnjuje  Shambanova.

Prav tako orgazem zagotavlja boljši spanec in vsi vemo, da je dober spanec ključen za lepo kožo in za zdravje celega telesa.

Tu je še estrogen

En pomembnih, a pogosto spregledanih učinkov rednega doseganja orgazma, je povečana količina estrogena. Ava Shamban trdi, da je manj znano, da povečana količina estrogena pomeni elastično in gladko polt, saj je ta hormon tesno povezan s količino kolagena v koži in telesu na sploh.

Vse to pomeni, da orgazmi ne samo sproščajo, temveč zagotavljajo tudi mladosten videz.

Kako pogosto je dovolj pogosto

Ko gre za seks in orgazem, je težko orisati smernice, ki bi določale primerno količino, a za mladosten videz polti naj bi orgazem dosegali enkrat tedensko ali pogosteje. 

In ne, za vse omenjene učinke ni treba, da se seksu predajate v dvoje. Povsem enake učinke na kožo ima tudi vrhunec, do katerega pripelje masturbacija.

Preberite še: Ženske razkrile (zares neobičajne) pripomočke, s katerimi so se samozadovoljevale

Morda vas zanima tudi: 5 resnic o odličnem seksu, ki jih potešene ženske dobro poznajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)