Res veste, kje je in kaj vse zmore klitoris?

Kako najti klitoris in kako se z njegovo stimulacijo pripeljati do izjemnega orgazma.

21.5.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Res veste, kje je in kaj vse zmore klitoris?

Klitoris ali ščegetavček je organ, zaslužen za večino ženskih spolnih užitkov. Nahaja se med sramnima ustnicama in ga ni vedno lahko videti, obstajajo pa preprosti načini, s katerimi ga je enostavno poiskati. Ker je zelo občutljiv, je z vajo dobro počasi odkrivati najboljše načine njegove stimulacije ter vse njegove druge skrivnosti.

Kaj je klitoris?

Ob tej besedi večina pomisli le na delček celotnega organa: na njegov vrh, ki se v velikosti grahovega zrna nahaja med sramnima ustnicama. A dejstvo je, da je ščegetavček veliko večji notranji organ, katerega večina je očem skrita.

Celoten po obliki nekoliko spominja na fračo, na vrhu krakov so prisotne žleze, sam organ pa se v telo razteza v dolžini približno dveh centimetrov.

"Za razliko od večine organov na moškem in ženskem telesu, ima klitoris zgolj eno vlogo: zagotavljaje zadovoljstva," je povedala spolna terapevtka Vanessa Marin in dodala:

"Na njem se nahaja na tisoče živčnih končičev in je nedvomno najobčutljivejši del nožnice ter zato pomemben dejavnik spolnega užitka. Približno 37 odstotkov žensk navaja, da brez njegovega razvajanja orgazma ne morejo doživeti."

Kje natančno se nahaja?

Kot že rečeno, se klitoris nahaja v zgornjem delu vagine med sramnima ustnicama.

"Da bi ga našli, rahlo razprite sramne ustnice in si z ogledalom oglejte notranjost nožnice. Na pogled najbolj gladek, neporaščen predeleček je tisto, kar iščete," pojasnjuje Marinova in dodaja:

 

"Morda ga ne boste videli takoj, kajti ta del telesa je včasih skrit z majhnim zavihkom kože, tako imenovano klitoralno kapuco. V tem primeru nežno dvignite kožico in opazili boste za grahovo zrno velik organ."

Po obliki ga zagotovo ne boste grešili, saj je zanj značilna kupolasta oblika.

Kako razvajati klitoris?

Pravilna stimulacija ščegetavčka je pomemben korak do spolnega zadovoljstva. Orgazmi, do katerih pripelje, so prav tako intenzivni, kot vrhunci, ki so posledica penetracije.

Marinova niza nekaj namigov, ki pripeljejo do vrhunca z draženjem ščegetavčka:

  • "Ker gre za zelo občutljiv organ, začnite počasi, s posredno stimulacijo. Morda skozi tkanino, čez kožico, ki ga prekriva ali z razvajanjem predelov v bližini ključnega organa. Nekaterim posredna stimulacija odgovarja bolj od neposredne in morda boste tudi vi vedno ostali pri njej."
  • "Da bi se izognili trenju med stimulacijo, uporabite lubrikant," se glasi drug nasvet Marinove. Kajti občutljiv ščegetavček hitro lahko utrpi poškodbe, ki so posledica njegove stimulacije.
  • "Eksperimentirajte z različnimi intenzitetami in smermi razvajanja in tako ugotovite, kateri način vam najbolj ustreza. Vsaka oseba je drugačna in najbrž bo treba nekaj poskusov, preden boste odkrili stimulacijo, ki vam najbolj odgovarja."
  • "Pomagajte si z igračko. Obstajajo namreč igračke, namenjene prav razvajanju ščegetavčka. Vibratorji ali sesalniki so na prvih mestih."
  • In zadnji nasvet seksologinje: "Ne bodite nestrpni. Vzemite si čas in vedite: če orgazma še niste doživeli, boste morda potrebovali mesec ali več, da bi odkrili pot, ki vas do njega pripelje. A trud bo vsekakor poplačan."

Povzeto po portalu Insider

Preberite še: Kaj je kivin in kako žensko v treh minutah pripelje do orgazma

Morda vas zanima tudi: Skrivnost ženskega orgazma: seksologinja razkriva, kako ga doseči (čim pogosteje)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)